Hirdetés

Az egyik legfontosabb frissítés lehet az iOS 17



|

Az Apple a közönség által leginkább hiányolt funkciókkal dobhatja fel az operációs rendszer következő verzióját.

Hirdetés

Az eredetileg iPhone OS-nek hívott iOS operációs rendszer közel 16 évnyi története során megfigyelhető egy sorminta, mely szerint a nagyobb változásokat hozó kiadásokat általában a stabilitásra fókuszáló főverziók követték.

Így aztán sokan arra számítanak, hogy az idén ősszel befutó iOS 17 formájában is egy kissé unalmas, de annál megbízhatóbb iterációt kapunk, hiszen az iOS 16 egy egész komoly reformot hozott a személyre szabható záróképernyővel, cserébe viszont közel sem sikerült simára a rajtja. A jól értesült elemző, Mark Gurman szerint azonban jóval izgalmasabb lesz az új rendszer, mint gondoltuk.

Hirdetés

A Bloomberg munkatársa a Power On hírlevél legfrissebb kiadásában fedte fel, hogy a forrásai szerint az Apple eleinte valóban csak a hibák kijavítására fókuszált, menet közben azonban stratégiát váltottak, és immáron több új funkcióval is készül a cég. Gurman sajnos nem részletezi, hogy pontosan melyek ezek, de úgy tudja, hogy a felhasználók által leginkább hiányolt változtatásokra számíthatunk.

Mielőtt azonban elszaladna a képzeletünk a változtatható ikonok, az App Store-on kívüli alkalmazástelepítés és egyéb szentségtörések irányába, a hírlevél leszögezi, hogy nem olyan nagyszabású átalakításokra kell gondolni, mint az iOS 16 átfazonírozott záróképernyője. Magyarán apró, de annál örömtelibb meglepetéseket hoz majd az iOS 17, legalábbis ha hihetünk a szivárgásnak.

A részletek valószínűleg a júniusban esedékes WWDC fejlesztői konferencián fognak kiderülni, hiszen a cupertinóiak ennek keretében szokták bemutatni az iOS és a macOS operációs rendszerek soron következő főverzióját. Addig is pedig az iOS 16 legújabb frissítésének, a napokban megjelent iOS 16.4-nek örülhet a közönség, amely több új funkciót is tartogatott a szokásos fixeken túl.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.