Hirdetés

Az egyik legfontosabb területen léphetnek előre a jövő iPhone-jai



|

Sokkal jobbá teheti az almás mobilokat az Apple új fejlesztése.

Hirdetés

A régi időkből még mindig makacsan tartja magát az a beidegződés, hogy az iPhone-ok üzemidőgondokkal küzdenek, aminek annyiban van is alapja, hogy olykor-olykor továbbra is becsúsznak olyan modellek a kínálatba, amelyekre kiugróan sok panasz érkezik ebből a szempontból - mint például a második- és harmadik generációs iPhone SE, vagy az iPhone 14 Pro.

A jelek szerint azonban a cupertinóiak megunták a dolgot, és egy vadonatúj akkutechnológiával érhetik el, hogy többé ne kelljen szégyenkezniük az üzemidő miatt. Az AppleInsider a dél-koreai ETNews értesülésére alapozva ugyanis arról számolt be, hogy az Apple a saját kezébe vette az irányítást, és egy házon belüli fejlesztésű akkumulátoron dolgozik, ami az anyagfelhasználás révén kínálhat jobb teljesítményt a rendelkezésre álló megoldásoknál.

A Tim Cook vezette vállalat állítólag új összetételekkel - nikkellel, kobalttal, mangánnal és alumíniummal - kísérletezik, illetve a szilíciumtartalom "drasztikus növekedését"  tűzte ki céljául.

Hirdetés

Az utóbbi a hagyományos, grafit rendszerekkel szemben nemcsak a kapacitást növelheti, hanem a töltési időt is csökkentheti. Az ok, hogy az ipar eddig miért nem alkalmazott több szilíciumot abban keresendő, hogy ez az anyag hagyományosan kitágul a töltés során, de az ETNews úgy tudja, hogy az Apple-nek sikerült leküzdenie ezt az akadályt. A koreai portál emellett arra is kitért, hogy a cég a CNT-vel, vagyis a szén nanocsövekkel kapcsolatban is kutatásokat végez, amelyek tovább növelhetnék a telepek teljesítményét.

Mint mindig, most is igaz az ökölszabály, hogy a pletyka nem készpénz, de az ETNews arra számít, hogy leghamarabb 2025 után debütálhatnak az első olyan iPhone-ok, amelyek az Apple saját technológiájára épülő akkumulátort használják.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.