Hirdetés

Az egyik legtöbbet használt funkcióban is nagy fejlődést hozhat az iPhone 17



|

Egy megbízható forrás izgalmas pletykát dobott be az Apple jövőre érkező mobiljairól.

Hirdetés

Ahogy arról nemrég egy összefoglaló jellegű cikkben is beszámoltunk, a szivárogtatók az utóbbi hónapokban feltűnően sokat foglalkoztak a várhatóan 2025 őszén debütáló iPhone 17-modellcsaláddal, így habár addig még az iPhone 16 megjelenésén is át kell esnünk, már egész sok információ derülhetett ki az Apple jövőre érkező készülékeiről. Az izgalmasabb pletykák közé tartozik, hogy az iPhone 17 Pro és Pro Max kijelző alatti arcazonosító szenzorokkal érkezhetnek, és hogy az utóbbiba egy négyszer nagyobb, 48 megapixeles felbontású telefotó kamera is kerülhet. Most viszont egy újabb, eddig nem hangoztatott kamerás híresztelés látott napvilágot.

A tipp forrása a Ming-Chi Kuo, aki a beszállító lánc szakértőjeként több mint 10 éve oszt meg gyakran pontosnak bizonyuló előrejelzéseket az Apple megjelenés előtt álló termékeiről. Az elemző ezúttal a saját blogján számolt be róla, hogy az iPhone 17 már nem 12, hanem 24 megapixeles előlapi képalkotóval fog támadni, ami a Genius nevű gyártótól érkezik.

Hirdetés

Kuo úgy tudja, hogy a szelfikamera a szerkezetét tekintve is fejlettebb lesz, így a jelenlegi 5 helyett 6 rétegű elrendezést használ. A szakértő arra számít, hogy ez az új kameramodul nagyjából kétszer drágább lesz a korábbinál, ami a Genius bevételeit is jelentősen növelni fogja. A jelentés érdekessége, hogy Kuo kifejezetten iPhone 17-et ír, ami akár arra is utalhat, hogy az új szelfiszenzor nem csak a drágább Pro és Pro Max modellekbe érkezik, de persze azt sem zárhatjuk ki, hogy az elemzőnek egyszerűen nincs erre vonatkozó információja, ezért nem akar részletekbe bocsátkozni.

Kuo továbbá az iPhone 16-ot érintően is elsütött két jövendölést, amelyek a 9to5Mac szerint összhangban állnak korábbi, más forrásokból származó jelentésekkel. Az egyik ilyen, hogy a 2024 szeptemberére várható iPhone 16 Pro-szériában már egy 48 megapixeles ultraszéles látószögű kamera fog dolgozni, illetve ezúttal a sima Pro kiadás is megkapja majd a 12 megapixeles, 5X-ös zoomra képes periszkópos kamerát, ami ugyancsak a Geniustól érkezik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.