Hirdetés

Az e-könyv-olvasók közeli rokona ez a különleges, szemkímélő monitor



|

3K-s felbontással támad a világ első színes E-ink monitora.

Hirdetés

A szélesebb közönség leginkább a dedikált e-könyv olvasókban találkozhat az úgynevezett elektronikus papír kijelzőkkel, amelyek a nyomdai termékekhez nagyban hasonlító látványt nyújtanak, és csak akkor fogyasztanak energiát, amikor változik a tartalmuk, így rendkívül takarékosan üzemeltethetők.

A 2014-ben alapított DASUNG viszont nemcsak az e-könyvek terén, hanem monitorokban is alkalmazza a szabványt, amely háttérvilágítás és villogás (screen flickering) híján jóval szemkímélőbb, mint egy hagyományos megjelenítő. Ez a gyakorlatban eddig azt jelentette, hogy a felhasználónak be kellett érnie a fekete-fehér megjelenítéssel, ám hamarosan elbúcsúzhatunk ettől a kompromisszumtól.

Hirdetés

A DASUNG ugyanis nemrég leleplezte a világ első olyan monitorát, amely színes elektronikus papíron tárja elénk a tartalmakat. A Paperlike Colornak hívott újdonság az e-papír-iparág vezető szereplőjének számító E-Ink "Kaleido™ 3" típusú paneljére épül, 25,3 hüvelykes méretet és 3K-s (3200 x 1800 pixeles) felbontást kínálva.

Az Indiegogo felületén bemutatott monitor 4096 szín megjelenítésére képes, a HDMI, a DisplayPort és az USB Type-C bevitel mellett pedig a 2.4G+5G-s kétsávos, vezeték nélküli csatlakozást is támogatja, így táblagépekkel és mobiltelefonokkal (Miracast, AirPlay) is könnyedén összeboronálható. Ami a képfrissítési rátát illeti, a DASUNG ennek kapcsán csak annyit ír, hogy "ultragyors " sebességre számíthatunk (Turbo Refresh Tech), a fenti videóban látható görgetési sebesség alapján viszont ez a gyakorlatban akár 60 Hz alatti értéket is jelenthet.

Cserébe viszont a Paperlike Color színes formában kínálja az E-Ink kijelzők energiatakarékosságát és szemkímélő megjelenítését, amely sokak számára teheti vonzóvá. A sikerben persze kulcsszerepe lesz az árazásnak, ám ezt egyelőre nem közölte a gyártó, ahogy a termék megjelenési dátumát sem.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.