Hirdetés

Az első benchmark alapján nagyot lépett előre az Apple M1 Max



|

Kilőttek a számok a többmagos teljesítményben.

Hirdetés

Sokak meglepetésére az Apple hétfőn nem egy, hanem rögtön két új változattal is előállt a tavaly bemutatott M1 chipből. Az M1 Pro 8 vagy 10 CPU magot kínál, 14 vagy 16 GPU maggal, míg a csúcsragadozó M1 Max esetében 10 CPU maggal és 24 vagy 32 GPU maggal számolhatunk.

Az utóbbi kapcsán nemrég felbukkant az első benchmark is, ami arról árulkodik, hogy az új vas jelentős előrelépést hoz a többmagos teljesítményben.

Hirdetés

A Geekbench 5 adatbázisában rögzített számok alapján az M1 Max az alap M1-gyel nagyjából megegyező 1749 pontot ért el az egymagos mérésen, a többmagos teljesítményben viszont már 11542 pontot produkált. Ez pedig nem elhanyagolható ugrás, hiszen a sima M1 chip számai 7500-7700 között mozognak.

Ezzel a tesztben szereplő MacBook Pro szinte az összes jelenlegi almás számítógépet lepipálta. Kivételt csak a 16-24 magos Intel Xeon chipekkel szerelt Mac Pro és iMac képez, ám ezek kifejezetten profiknak szánt asztali konfigurációk. A 11542 pontos eredmény leginkább a 12 magos Intel Xeon W-3235 teljesítményéhez van közel, amivel 2,6 millió forintért a Mac Pro is kérhető

Persze az M1 Max chippel szerelt 16 hüvelykes MacBook Pro sem lesz olcsó mulatság, hiszen még az alap összeállításban is 1 480 000 forintot kérnek érte a cupertinóiak, amit több memóriával és nagyobb tárhellyel 2 520 000 forintig tornázhatunk fel.

Az M1 Pro és az M1 Max teljesítményéről várhatóan a jövő héttől tudhatunk majd meg többet, a legkorábbi vásárlók ugyanis kedden kapják kézhez az új MacBook Prókat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.