Hirdetés

Az első benchmarkok alapján elmarad az Inteltől az AMD laptopos csúcsprocesszora



|

Egymásnak feszült a Ryzen 6900HX és az i9-12900H.

Hirdetés

A január elején lezajlott CES 2022-n az Intel és az AMD is megmutatta az új generációs laptop-processzorait, a leleplezések alapján pedig nem kérdés, hogy éles versenyt várhatunk a hordozható számítógépek piacán.   

Az elmúlt napokban viszont több benchmark eredmény is felbukkant a Geekbench 5 adatbázisában, melyek arról árulkodnak, hogy az AMD legerősebb ajánlata nem éri majd el az Intel bajnokának teljesítményét.

Hirdetés

Az alábbi képeken a Ryzen 9 6900HX (8 mag, 16 szál) és az i9-12900H (14 mag, 20 szál) pontszámai láthatók. Az AMD chipje egy Lenovo 82RG, az Intelé pedig egy Lenovo 82RF laptopban bukkant fel. A Ryzen egymagos és többmagos teljesítménye 1616/9939 pontot ért a teszten, míg az i9-es valamivel több, 1886/14199-es pontszámot produkált.

Az első kört tehát az Intel nyerte az Alder Lake chippel, de nem árt megjegyezni, hogy az AMD-s laptop kiegyensúlyozott, míg az inteles teljesítmény üzemmódban futott, illetve az utóbbiban 4GB-tal több (32GB) memória dolgozott.

Mindent összevetve tehát leginkább annyit érdemes levonni a korai számokból, hogy valóban közel lesznek egymáshoz a pirosak és a kékek laptopos processzorai, így izgatottan várjuk az éles teszteket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.