Hirdetés

Az Európai Központi Bank elnöke szerint értéktelenek a kriptovaluták



|

Az EKB-t vezető Christine Lagarde alaposan belerúgott a már amúgy is szenvedő pénzekbe.

Hirdetés

Nem kétség, hogy voltak már jobb napjaik is a kriptovalutákkal foglalkozó tömegeknek, hiszen a hónap elején zuhanásba kezdett a Bitcoin értéke, aminek következtében látszólag ismét felerősödött a digitális pénzeket kritizálók hangja.

Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke nemrég egy holland televízió vendége volt, és neki is akadt néhány keresetlen szava a kriptovalutákhoz.

Hirdetés

Lagarde elég egyértelművé tette álláspontját a témával kapcsolatban, és elárulta, hogy ő már eddig is arról beszélt, hogy a kriptovaluták nagyon elméleti, veszélyes tőkék. Az EKB elnöke nem is sokáig finomkodott a digitális pénz kapcsán:

"Az én szerény értékelésem az, hogy semmit sem ér. Nem alapul semmin, és nem képezik alapját olyan tőkék, amelyek biztonsági horgonyként működnek."

Azért Lagarde sem utasítja el teljesen az újfajta fizetőeszközöket, hiszen beszélt az EKB saját ötletéről, a digitális euróról is, ami már a következő négy évben megérkezhet. Szerinte az ő pénzük teljesen más lesz, mint a jelenleg elérhető alternatívák, és garantálja, hogy mögötte áll majd az Európai Központi Bank.

Érdekesség még, hogy Lagarde követi a kriptovaluták alakulását, és ő ugyan állítólag nem birtokol ilyesmit, a tanácsa ellenére az egyik fia már beszállt az őrületbe.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.