Hirdetés

Az év legjobb iPhone-fotói bizonyítják, hogy nincs szükséged a legújabb modellre



|

Hiába a hangzatos marketingszövegek, nem csak a legújabb iPhone készülékekkel lehet remek képeket lőni.

Hirdetés

Az Apple-től függetlenül működő iPhone Photography Awards (IPPAWARDS) az első almás mobil, a 2007-ben piacra dobott eredeti iPhone megjelenése óta választja ki az év legjobban sikerült iPhone-os fotóit. A részvétel feltétele, hogy a beküldött pályaműveknek iPhone-nal kell készülniük, és kizárólag az iOS-en elérhető alkalmazásokkal lehet szerkeszteni őket.

A díjat gondozó cég nemrég kihirdette a 15. pályázat győztes képeit, melyek megerősítik az ismert tényt, hogy bizony semmi szükség nincs a legújabb, legdrágább modellre a látványos mobil fotózáshoz.

A verseny abszolút nyertese, az olasz Antonio Denti ugyanis a 2019-ben piacra dobott, ma a második legolcsóbbnak számító iPhone 11-gyel lőtte a győztes felvételt, a háború sújtotta Moszulban örökítve meg egy katona és egy gyermek találkozását.

Hirdetés

Íme a díjnyertes fotó:

Ennél is beszédesebb viszont, hogy a 16 kategóriában díjazott 52 fotó 44%-a iPhone 11-gyel, vagy régebbi modellel készült, egészen a 2015-ös iPhone 6s Plusig, amely egy ezüst és egy egy bronzérmest adott a mezőnynek. Az egyes modellekre levetítve a 2020-as iPhone 12 Pro Max hozta a legtöbb győztest, amellyel a díjazott művek 23%-a készült.

Antonio Denti mellett a svéd Rachel Sea is kiemelést kapott, akit ezért a képért választott az év legjobb iPhone-fotósának az IPPAWARDS szakmai zsűrije. Az alábbi gyűjteményben néhány látványosabb fotót válogattunk össze a díjazottak közül, de ha több időtök van, érdemes átfésülni a győztesek hivatalos galériáját, ahol a fotósok és a fényképezéshez használt iPhone-modell nevét is megtaláljátok.

Az idei IPPAWARDS győztesei egyébként 16 országból kerültek ki, akik között ugyan most nem volt magyar, de tavaly Kerekes István nyerte a megmérettetés nagydíját, egy Erdélyben készült fotóval, amihez az akkor már közel 5 éves iPhone 7-et használta.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.