Hirdetés

Az Excel sosem lesz már a régi, és ennek mindenki csak örülhet



|

Hasznos újításokkal bővül a Microsoft táblázatkezelője.

Hirdetés

Az ünnepekhez közeledve valószínűleg már mindenki a pokolba kívánta a Microsoft Excelt, és persze úgy általában az összes irodai programot, a redmondiak azonban nem húzták meg magukat, és egy egész tartalmas frissítési csomaggal kedveskedtek a közönségnek. A "December 2022" néven futó update-nek az elmúlt napok során mindenkinél fel kellett bukkannia, és elsősorban a táblázatkezelő webes verzióját, vagyis a Microsoft 365-ös (az egykori Office 365) kiadást érintik a változtatásai.

A legfontosabb fejlemény, hogy a Microsoft előzetes bejelentésének megfelelően végre megérkeztek a cellába illeszthető képek, így a vizuális tartalmak már szerves részét képezik a táblázatnak ahelyett, hogy csak felette lebegnének. A változtatásnak hála a képek a cellákkal együtt méretezhetők, szűrhetők és rendszerezhetők.

Hirdetés

Sokan örülhetnek az ún. képletjavaslatoknak (Formula suggestions) is, amelyek a táblázatban szereplő adatok alapján ajánlanak odaillő képleteket, ha begépelünk egy "=" jelet. A rossz hír, hogy a funkció csak angolul működik, azon belül pedig a sum, average, count, counta, min és max képletekkel.

Az automatizálós vonalon mozog a harmadik nagyobb újítás, a gyorskitöltés (Flash Fill) is. A felhős Excel itt szintén az eddig bevitt adatok átfésülésével igyekszik mintákat felfedezni, és annak megfelelően kitölteni a további cellákat. Az alábbi videón például az látható, hogy a felhasználó két adatot összesít egy oszlopba, majd az első három cella kitöltése után a program villámgyorsan befejezi helyette a munkát.

A fentiek mellett a Microsoft az Excel asztali változatához is szállított újdonságokat, ezek nagy részével azonban valószínűleg sosem fognak találkozni az átlag felhasználók. Akit mégis érdekelne a teljes lista, ide kattintva böngészheti a decemberi frissítés hivatalos leírását.  

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.