Hirdetés

Az FBI szerint kínai hackertámadások béníthatják meg Amerikát



|

A Szövetségi Nyomozóiroda szerint a káoszt okozni szándékozó csoportja kapcsolatban áll a kínai állami vezetéssel.

Hirdetés

Véget nem érő csata folyik a digitális térben, ahol a bűnelkövetőknek és a bűnüldözőknek is ugyanaz a fegyver van a kezében, így a verseny már csak abban áll, hogy melyikük tudja hatékonyabban használni. Az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) igazgatója azt nyilatkozta a napokban, hogy egy olyan kínai hackercsoport támadásától lehete tartani, amelynek tagjai kapcsolatban állhatnak magával az államapparátussal is.

A nyilatkozat szerint a bűnözői csoport olyan kulcsfontosságú infrastruktúrák ellen készül támadást indítani, mint az áramellátás, a víztisztító rendszerek, valamint az olaj- és földgáz vezetékek. Más, korábbi hackertámadásokkal szemben, ennek az lehet az eddigieknél komolyabb kockázata, hogy a létfontosságú rendszereket fenyegető veszély közvetlen kihatással lehet a lakosság biztonságára.

Hirdetés

Chritopher Wray FBI igazgató beszédében úgy fogalmazott, hogy

"Kína hackerei előkészületeket tesznek, és az amerikai infrastruktúrára pozícionálják magukat, hogy pusztítást, valamint a valós világot érintő károkat okozzanak, amikor Kína úgy dönt, eljött az idő a támadásra."

A kínai kormány határozottan tagadja az ellene felhozott vádakat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.