Hirdetés

Az idén is rengeteg kriptovalutát loptak el, de még így is van ok az örömre



|

Összeszámolták, mennyi kriptóval léptek meg a kiberbűnözők a 2023-as évben.

Hirdetés

Egyelőre kifizetődni látszik azoknak a türelme, akik a kriptopiac látványos összeomlását követően is kitartottak a blokkláncpénzek mellett, az elmúlt hónapokban ugyanis ismét emelkedőbe váltott a legnépszerűbb valuták árfolyama, így aki a mélyponton vásárolt be, az most nagyot szakíthat.

Feltéve persze, hogy időközben nem lopták el tőle a féltve őrzött vagyont, a különböző szolgáltatók ugyanis még mindig közkedvelt célpontjai a kiberbűnözőknek, akik a biztonsági réseket kihasználva az idei évben is őrületes mennyiségű kriptovalutát loptak el.

Hirdetés

A TechCrunch beszámolója szerint az év végéhez közeledve a TRM Labs és a De.Fi kiberbiztonsági cég is közzétették az összefoglaló jellegű becslésüket: az előbbi szerint 2023-ban 1,7 milliárd, az utóbbi kalkulációjában pedig 2 milliárd dollárnyi kriptovalutát lovasítottak meg az online banditák.

"Ez az összeg habár eloszlik a különböző incidensek között, aláhúzza a DeFi ökoszisztémán belüli tartós sebezhetőségeket és kihívásokat. A 2023-as év mind a folyamatos sebezhetőségek, mind az elhárításukért tett erőfeszítések bizonyítéka volt, még akkor is, amikor az év első felében a folyamatos medvepiac miatt viszonylag visszafogott volt az érdeklődés a terület iránt."

- írta a DeFi jelentése. Habár a meglovasított kriptovaluták értéke kétségtelenül hatalmas, a szakértők egyetértenek abban, hogy 2020 óta most esett meg először, hogy csökkenő trendet mutatnak a számok. Az év legnagyobb kriptorablásainak élén a Mixin Networkot ért, 200 millió dolláros kárt okozó betörés áll, de közel ugyanennyit loptak el az Euler Finance-tól is, a vesztesek sorát pedig a Multichain (126 millió dollár), a BonqDAI (120 millió dollár) és a Poloniex (114 millió dollár) folytatja.

A nagy kérdés, hogy vajon az erőre kapó kriptopiacon is megmarad-e a csökkenő trend, avagy jövőre ismét rekordot dönt majd az elrabolt blokkláncpénzek összértéke.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.