Hirdetés

Az ingyenes felhasználók is megkaphatják a YouTube Premium egyik legjobb extráját?



|

Egyelőre nem hivatalos a dolog, de vannak arra utaló jelek, hogy a YouTube végre felszabadít egy fizetős alapfunkciót.

Hirdetés

A YouTube egyszerre két irányból igyekszik meggyőzni a felhasználókat a havi 1790 forintért elérhető Premium csomag előfizetéséről: egyrészt tengernyi reklámmal árasztja el az ingyenes felhasználókat, másrészt a hirdetésmentes tagság mellé olyan extrákat kínál, mint a YouTube Music és a kép-a-képben (Picture-in-Picture, PIP) mód támogatása a mobilokon.

Az utóbbi kimondottan hasznos, hiszen így egy kisebb ablakban nézhetjük a videókat, amíg valami mást csinálunk a készüléken. 2022 óta az Egyesült Államokban már az ingyenes felhasználók is élvezhetik a PiP-et, most pedig akár az Európai Unióban is enyhülhet a szigor.

A Redditen ugyanis az elmúlt napokban több bejegyzés is megjelent, amelyek tanúsága alapján már egyes európai ingyenes felhasználók is hozzáférnek a kép-a-képben üzemmódhoz, Android és iOS operációs rendszeren egyaránt.

Hirdetés

Az alábbi poszt csak egy a sok közül, ezen és ezen a linken mások is erről számoltak be.

YouTube finally added pip for free users?
byu/iionut73 inyoutube

A jelek szerint a PiP azoknál a videóknál csalható elő, amelyek nem tartalmaznak jogvédett hanganyagokat, vagyis a zenei feltöltések továbbra sem pörgethetők a háttérben. Habár a funkció tömeges felbukkanása még ezzel együtt is reménykeltő, mi iPhone-on tesztelve egyelőre nem tudtuk reprodukálni, ami pedig még fontosabb, hogy a YouTube sem tett erre vonatkozó bejelentést, sőt: a fejlesztők hivatalos X-fiókja néhány napja egy kérdésre válaszolva még arról írt, hogy csak az USA-ban lehet ingyenes profilról használni a megoldást.

Ezért aztán nincs kizárva, hogy csak egy korlátozott tesztről vagy egy bugról van szó, vagyis egyelőre senki se élje bele magát a PiP felszabadításába.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.