Hirdetés

Az Instagram hadat üzen a kéretlen pucér fotóknak



|

Új technológia segít a kibervillantások elleni harcban.

Hirdetés

Jövőre lesz 10 éve, hogy az Instagramon is elérhetővé vált a közvetlen üzenetküldési funkció, ám ez nemcsak a barátainkkal való kapcsolattartást könnyítette meg, de az online zaklatás különböző formáit is.

Ezek közé tartozik a kéretlen pucér fotók küldése is, amelyet leginkább a nők kénytelenek elszenvedni a nem túl szégyenlős férfiak részéről. A felhasználók jelenleg legfeljebb a fiókjuk privátra állításával, vagy a kellemetlenkedő chatpartnerek letiltásával védekezhetnek a cyberflashingnek (kibervillantás) is hívott jelenség ellen, Zuckerbergék azonban most ráfeküdtek a megoldásra.

Hirdetés

Először az alkalmazásfejlesztő Alessandro Paluzzi szúrta ki a "Nudity protection", azaz meztelenség elleni védelem néven futó szoftveres eszközt, amely automatikusan felismeri és kitakarja az üzenetekhez csatolt pucér fotókat, a címzett pedig választhat, hogy látni akarja-e őket, vagy sem.  

A The Verge kérdésére válaszolva az anyacég Meta azóta megerősítette, hogy valóban dolgoznak a megoldáson, ám az továbbra is a fejlesztés korai szakaszában jár. A vállalatóriás már most sietett leszögezni, hogy a szabadon kikapcsolható szűrés a készüléken történik, tehát Zuckerbergék nem látnak rá az üzenetek tartalmára, és nem is osztják meg azokat harmadik felekkel. A cég a következő hetekre ígér bővebb tájékoztatást a megoldásról, melynek működését az obszcén szavak elrejtésére szolgáló "Hidden Words" funkcióhoz hasonlította.

Egy non-profit szervezet, a Center for Countering Digital Hate tavaszi jelentése mindazonáltal rámutatott, hogy az említett szószűrő messze nem tévedhetetlen, sok esetben még az elterjedt kifejezéseket sem képes felismerni a gyűlölködő üzenetekben. Így aztán nagy kérdés, hogy mennyire lesz hatékony a meztelenség elleni védelem, s hogy vajon hány alkalommal fogja indokolatlanul kitakarni mondjuk a strandon készült képeket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.