Hirdetés

Az Instagram változtat, de a szülőknek is figyelnie kell



|

Meglesz a hatása a The Wall Street Journal oknyomozó cikkének, komoly változások jönnek az Instagramon.

Hirdetés

Komoly változásokra lehet majd számítani 2022-ben az Instagramon, mivel a The Wall Street Journal oknyomozó cikkének köszönhetően kiderült, az ifjabbak körében annyira népszerű közösségi platform megdöbbentően káros lehet a fiatalok mentális egészségére.

Jövőre kiépítenek például egy teljesen új keretrendszert, melynek segítségével a szülők monitorozni tudják gyermekeik tevékenységét a közösségi felületen, beállítható lesz például napi limit - mint például a játékkonzoloknál évek óta.

Hirdetés

Szintén jövőre érkezik az a funkció, mely segítségével egyetlen gombnyomással lehet majd tömegesen kitörölni a korábban kiosztott like-okat, posztokat, kommenteket. Ezek mind fontos változtatások, de első körben mint oly sok más esetben, itt is a prevenció a legfontosabb. 

Az Instagram alsó korhatára 13 év, de ez csak egy általánosan meghatározott minimális életkor. Maguknak a szülőknek kell jól ismerni gyermeküket, és tudni azt, hogy ő személy szerint elég érett-e már a platform használatára. Ha valaki nincs felkészülve a közösségi média potenciálisan jellemformázó hatására, akkor könnyen lehet, hogy ferdítheti a gyerekek testképét, kinézetét, a pénzhez való viszonyát, vagy a termékekhez való viszonyát.

További tanácsokat és az Instagram távlati terveinek részletes bemutatását a Good Gamer a témához kapcsolódó átfogó cikkében olvashattok.

A Good Gamer kezdeményezés Generali a Biztonságért Alapítvány jóvoltából jött létre. A projekt születéséről és célkitűzéseiről itt olvashattok részletesebben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.