Hirdetés

Az Instagramon közvetítette a banki mészárlást a Kentuckyban lövöldöző merénylő



|

Az öt emberrel végző férfi a közelgő elbocsátása miatt akart bosszút állni.

Hirdetés

Tegnap újabb tragédia rázta meg az Egyesült Államokat, amikor helyi idő szerint reggel fél kilenckor egy férfi lövöldözni kezdett az Old National Bankben a Kentucky állambeli Louisville városában. Az AR-15-ös félautomata fegyverrel tüzet nyitó merénylő öt ember életét oltotta ki, kilencen pedig megsebesültek, köztük egy fejlövést elszenvedett fiatal rendőrtiszttel, aki csupán néhány napja végzett az akadémián.

A helyi rendőrség három perc alatt a helyszínen volt. A kibontakozó tűzharcban maga a támadó is életét vesztette, a hivatalos közlés szerint viszont addig az egész eseménysort élőben közvetítette az Instagramon.

Hirdetés

A történtekről beszámoló BBC azt írja, hogy a közösségi oldalt kezelő Meta rövid úton eltávolította a felvételt, de az internet dinamikáját ismerve valószínű, hogy a közbelépésig már többen le is mentették azt. A rendőrség a 25 éves Connor Sturgeont nevezte meg a mészárlás gyanúsítottjaként, akivel állítólag a támadás előtti napokban közölték, hogy el fogják bocsátani.

Az amerikai média értesülései alapján a merényletre készülve Sturgeon egy levélben is leírta a terveit. A bankárként alkalmazott férfi tavaly nyáron csatlakozott a fiók személyzetéhez, korábban viszont három teljes nyári gyakorlatot töltött a pénzintézetnél. Louisville polgármestere, aki egyébként 2022-ben szintén megsérült egy másik fegyveres merényletben, a "célzott erőszak gonosz tettének" minősítette a lövöldözést.

A Gun Violence Archive adatbázisa alapján 2023-ban már legalább 146 hasonló lövöldözés történt az Egyesült Államokban, ebből 15 csak április hónapban. Az USA-ban hosszú évek óta egymásnak feszül a fegyverviselés szigorítását követelő tábor és azok, akik az egyre szaporodó merényletek dacára is ragaszkodnak az alkotmány második, 1791-es kiegészítésében garantált fegyvertartási jog csorbítatlan megőrzéséhez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.