Hirdetés

Az Intel végre élőben is megmutatta a legújabb Arc videokártyáját



|

A limitált kiadású Arc Alchemist modell az IEM 2022 versenyen volt látható.

Hirdetés

Az Intel tavaly jelentette be, hogy csúcsteljesítményű, saját fejlesztésű GPU-kkal lép be a videokártyák piacára, így egy újabb versenytársa lehet majd az Nvidia és az AMD párosának. Az Intel Arc hardverek egyelőre korlátozott formában és számban, többnyire dél-koreai laptopokkal érhetőek el, az asztali modellek globális piaci megjelenésére még várnunk kell.

A vállalat legutóbbi kapcsolódó nyilatkozatai alapján az eredeti tervek szerint 2022 második negyedévében érkeztek volna a GPU-k, de a megjelenésre idén ősszel számíthatunk.

Hirdetés

Az Intel Arc GPU-król eddig koncepciós rajzokat és marketinganyagokat láthattunk, de a Dallasban megrendezett Counter-Strike: Global Offensive bajnokságon, az Intel Extreme Mastersen a vállalat végre kiállított egy limitált kiadású modellt. A beszámolók alapján ez csupán egy statikus demo kártya, de legalább már nem csupán grafikákon látszik, milyenek lesznek az Intel csúcsteljesítményű videokártyái.

Az Intel vezetőinek nyilatkozatai szerint idén nyáron lesznek elérhetőek korlátozottan, az OEM-partnerek számára az Arc A3 modellek, az Arc A5 és Arc A7 kártyák pedig legjobb esetben ősztől kerülnek forgalomba a globális piacon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.