Hirdetés

Az iOS 17 bétájának hála már jobban el tudjuk képzelni, hogyan működik az iPhone 15 Pro új gombja



|

A haptikus visszajelzést is részletezi az új illesztőprogram.

Hirdetés

Az új iPhone 15-ös telefoncsalád néhány héten belül megjelenik, és a techcég most sem bízza a sikert a véletlenre: több új funkció és technológiai újítás is érkezik majd a várhatóan szeptember 12-én bemutatkozó modellekkel. Míg az iPhone 14 Pro-n megjelent Dynamic Island az új széria minden darabjában felbukkan már, az új akciógomb csak az iPhone 15 Pro-kban kerül bevezetésre.

A hamarosan megjelenő iOS 17 béta verziója a már korábban beígért akciógomb használatának részleteiről, illetve a hozzá kapcsolódó haptikus visszajelzés működéséről is ír. Ez azt jelenti, hogy az eddigi rezgés-zümmögés helyett egy jóval erőteljesebb, egyértelműbb jelzést ad például egy másik üzzemmódra való átváltáskor.

Hirdetés

A haptikus visszajelzést már jól ismerik azok, akik a játékkonzolukhoz vagy a PC-s játékhoz ilyen funkcióval ellátott kontrollert használnak, de az iPhone-osok számára sem lehet ismeretlen, amikor például hosszan nyomnak a kijelzőn vagy a billentyűzeten gépelnek. Állítólag az új iPhone nagyon határozott, meggyőző jelzést továbbít az új funkcióval.

Az új akciógomb tulajdonképpen az eddig az iPhone-ok oldalán található Mute gombot váltja le. Míg ezzel korábban csak a hangos és halk közti üzemmód váltást tudtuk elérni, az új gomb az Apple Watch Ultrán látotthoz hasonlóan sok egyéb funkcióhoz lesz rendelhető.

Felmerült korábban, hogy az eddigi mechanikus gombokat valamilyen tartósabb szilárdtest megoldásra cserélik, de ez a gyártási tecnológia nehézségei miatt egyelőre elhúzódik a 16-os széria megjelenéséig. Mind a négy típust USB-C porttal látják majd el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.