Hirdetés

Az iOS 17.2 béta verziójával egy izgalmas újítás is érkezik



|

Az Akciógombra érkező beszélt szöveg fordítására alkalmas funkciót újít az Apple, egyelőre csak a Pro és Pro Max tulajdonosok tudják kihasználni.

Hirdetés

Szeptemberi bemutatóján az Apple megmutatta az új telefonjait a nyilvánosságnak, amit aztán október közepétől meg is vásárolhatott mindenki. A 15. szériával egy sor újdonság is megérkezett, amiről egy iPhone-os csak álmodhat. Ezek közül talán a legjelentősebb újítás a Pro és Pro Max készülékekkel érkező Akciógomb. Ez a némító gombot váltja, vagyis továbbra is használható némításra, de ezen felül hozzárendelhető még jónéhány további funkció is.

Vezérelhetjük vele a zseblámpát, elindíthatjuk vele a kamera alkalmazását, aktiválja az akadálymentesítési funkciót, ki- és bekapcsolja a fókuszmódot, hangjegyzetet készíthetünk vele, elindítja a nagyítót vagy bármilyen tetszőleges Shortcutot.

Hirdetés

A felsoroltakon kívül van még egy dolog, amire képes de csak miután a 17.2-es frissítés béta verzióját telepítettük a készülékre, ez a fordító funkció. Na nem szimpla írott szöveg fordításáról van szó, a beszélt szöveget fordítja le nekünk írott formában. Az Apple már a szeptemberi megjelenéskor belengette nekünk ezt az alkalmazást, de csak most jutott el addig, hogy be is váltsa ígéretét.

A működése nagyon egyszerű. Ha fordításra van állítva az Akciógomb, csak hosszan nyomva kell tartanunk, amíg megjelenik az alkalmazásablak. Ettől a ponttól kezdve a szoftver lefordítja a beszélt szöveget. Az alkalmazásban beállítható a forrás- és a célnyelv. A következő idegennyelvek választhatók: kínai, angol, holland, francia, német, indonéz, olasz, spanyol, koreai, japán, lengyel, holland, portugál, orosz, thai, török, ukrán és vietnámi.

Az alkalmazás a Beállítások/Akciógomb/Fordítás útvonalon érhető el a telefon menüjében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.