Hirdetés

Az iOS-ből emelhet át egy funkciót az Android Q



|

Amikor hosszan nyomjuk majd meg az egyes elemeket, akkor a plusz funkciók az eddiginél gyorsabban ugranak fel.

Hirdetés

Az Apple a 2015-ös iPhone 6S és iPhone 6S Plus modellekkel mutatta be a 3D Touch funkciót, aminek hála a képernyőt nyomva tartva előnézetek, részletek és plusz funkciók ugrottak fel. Egyes appok a peek és a pop funkciókat is támogatják, vagyis az erősebb nyomás hatására más történik. 

Hirdetés

Az Android Oreo rendszerhez a Google is hozzáadott egy új gesztust: ha hosszan nyomjuk a kijelzőt, akkor egyes appok ikonjainál plusz funkciók és gyorsműveletek jelennek meg. Ezt az Android 9 Pie is tudja. 

A 9to5Google szerint az Android Q dokumentációja arról árulkodik, hogy az új rendszer is megőrzi ezt, de a deep press funkcióval még gyorsabban fel tudja ugrasztani a plusz funkciókat. 

A mély nyomást akkor regisztrálja majd a rendszer, amikor a felhasználó szándékosan erősebben nyomja a képernyőt. Ez felgyorsítja a hosszú nyomás viselkedését. Vagyis ugyanaz ugrik fel, csak gyorsabban, ha erősebben nyomjuk a kijelzőt. Az Android azonban nem tudja majd megkülönböztetni az enyhe, a közepes és az erős nyomást. 

Azt nem tudni, hogy az új funkcióhoz speciális algoritmusokat talál ki a Google, vagy külön hardver kell majd hozzá. A Google I/O-n valószínűleg kiderül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.