Hirdetés

Az iPad mini 6 sokak szerint használhatatlan, kártérítést akarnak



|

Az már korábban is egyértelmű volt, hogy komoly hibától szenved az iPad mini 6, és akadtak olyanok, akik nem is nyugodtak ebbe bele.

Hirdetés

Hivatalosan tavaly ősszel debütált a hatodik generációs iPad mini, és nem kellett sok időnek eltelnie ahhoz, hogy kiderüljön, nem minden stimmel az Apple újdonságával. Habár az új modell bizonyos téren fejlődött elődjéhez képest, többeknek is feltűnt, hogy a táblagép a kellemetlen "jelly scrolling" hibától szenved, ami azt jelenti, hogy görgetéskor a kijelző egy része észrevehetően lassabban frissül. Az almás vállalat bizony nem is úszta meg per nélkül a dolgot.

A csoportos keresetet a coloradói Christopher Bryan nyújtotta be, aki szerint a hiba miatt a kijelző annyira megváltoztatja a szöveget és a képeket, hogy gyakorlatilag attól használhatatlan lesz az iPad mini 6. Sőt, voltak olyan felhasználók, akik migrénre vagy éppen hányingerre panaszkodtak a jelenség miatt, és ugyan az Apple elismerte a problémát, mégsem igyekezett javítani azt, helyette inkább folytatta a táblagép értékesítését.

Hirdetés

A felperes úgy véli, hogy más készülékek LCD képernyői közel sem szenvednek ennyire a jelly scrollingtól, köztük például még az iPad Air sem. Azzal is vádolják az Apple-t, hogy szándékosan fedi el ezt a hibát, és inkább úgy állítja be a hatodik generációs iPad minit, hogy azon simán lehet olvasni vagy játszani, pedig ezekre mind hatással van a kijelzővel kapcsolatos gond.

Nyilván még nehéz kitalálni, mi lesz az ügy vége, de elég komoly dolgokkal vádolták meg az almás vállalatot. A felperes kártérítést kíván szerezni azoknak, akik megvásárolták az iPad mini 6-ot, szóval kíváncsian várjuk, mi lesz ebből az egészből.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.