Hirdetés

Az iPhone 13 Prót sem sikerült lepipálnia a Samsung Galaxy S23 kamerájának



|

A DXOMARK tesztje alapján a Samsung nem dobbantott nagyot az új csúcstelefonja fotós képességeivel.

Hirdetés

A Samsung ebben a hónapban dobta piacra a legújabb csúcstelefonjait, a Galaxy S23-szériát, melynek fő attrakciója az abszolút zászlóshajónak tekinthető S23 Ultra 200 megapixeles kamerája. A PC World házi tesztje során úgy találtuk, hogy ez önmagában remekül teszi a dolgát, egy nagy összehasonlításban viszont most kevésbé szerepelt jól a készülék.

A kamerás kérdésekben gyakran hivatkozott DXOMARK nemrég tette elérhetővé a Galaxy S23 Ultráról szóló elemzését, amely alapján a Samsung aktuális bajnokának még a 2021 őszén megjelent iPhone 13 Prót sem sikerült beelőznie.

A telefonokat ugyanannak a tüzetes vizsgálatnak alávető portál 140 pontra értékelte az S23 Ultrát, míg az iPhone 13 és Pro Max anno 141 pontot szereztek, a közvetlen rivális iPhone 14 Pro és Pro Max pedig 146 ponton állnak. A jó hír viszont, hogy a 140 pontos eredmény 5 pontnyi előrelépést jelent az S22 Ultrához képest, ami a zsúfolt csúcsmobilos élbolyban már számottevőnek tekinthető.

Hirdetés
 

A Galaxy S23 Ultra ezzel az összesített listán a 10. helyre futott be, ahol holtversenyben áll a Google Pixel 7-tel és a Vivo X90 Pro+-szal. A DXOMARK véleménye szerint a Samsung aktuális üdvöskéjét olyan problémák tartják vissza a dobogótól, mint a nem eléggé konzisztens fotók (értsd: ugyanolyan körülmények között elsütve eltérő eredmény születhet), a kontraszt hiánya a hátulról megvilágított jelenetekben vagy az időnként elvesző arcvonások.

Videós fronton a tesztelők dicsérték az S23 Ultra gyors autofókuszát és a stabilizációt, összességében azonban itt a leglátványosabb a készülék lemaradása az iPhone 13 Pro/Pro Maxhez képest: a 2021-es iPhone-ok ebben az alkategóriában 146 pontot értek el, míg a legújabb Samsung csak 137-ig jutott. A fotós alkategória esetében 140 és 139 pontról beszélünk, vagyis a képalkotásban elenyésző a korábbi almás csúcsmodellek előnye.

A koreaiaknak tehát nem sikerült visszakapaszkodniuk a DXOMARK-lista élvonalába, ahol korábban még bérelt helyük volt. Fontos azonban megjegyezni, hogy a portál véleménye sem kinyilatkoztatás, az átlagos felhasználók nagy része pedig valószínűleg még nagyítóval sem fedezné fel a különbséget az első 10 helyezett fotói között, pláne a készülékek apró kijelzőin nézve, amelyek jótékonyan elrejtik a hibákat. Jól mutatja ezt, hogy a 16 millió feliratkozóval bíró youtuber, Marques Brownlee közönségszavazós vaktesztje évről évre meglepő eredményt hoz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.