Hirdetés

Az iPhone 15 végre megszabadulhat a silány minőségű töltőkábelektől



|

Az iPhone-ok egyik legnagyobb problémájára kínálhat megoldást az Apple.

Hirdetés

A felhasználói szokások ugyan nagyban befolyásolják a személyes tapasztalatokat, de a téma kapcsán keringő fórumos posztok többsége egyetérteni látszik abban, hogy az Apple gyatra minőségű töltőkábeleket csomagol az iPhone-ok mellé, amelyek egy bizonyos idő után egyszerűen szétfoszlanak.

A jelenségre nagyjából az első, 2007-ben piacra dobott iPhone óta panaszkodnak a felhasználók, és a 30-pines csatlakozót leváltó Lightning-szabvány 2012-es bevezetése sem segített a helyzeten. A várakozások szerint idén ősszel újabb váltás következik, ezúttal az EU által kikényszerített USB-C formátumra, amely egy nagy meglepetéssel akár a strapabíróbb kábeleket is elhozhatja.

Hirdetés

Két egymástól független szivárgás ugyanis a napokban olyan fotókat hozott nyilvánosságra, amelyek alapján az Apple fonott borítású USB-C zsinórokat adhat a szeptemberben debütáló iPhone 15 modellcsalád tagjai mellé. Az első adag képet az ismert szivárogtatónak számító Majin Bu osztotta meg, arra utalva, hogy a kábelek a választott mobiltól függően több színben érkeznek. A fotók forrását viszont Majin Bu sem tudta lenyomozni, így maga sem tudja, mennyire hiteles az információ.

Két nappal később erre kontrázott rá a Kosutami nevű "kolléga", aki egy doboznyi fekete, szintén fonott USB-C kábelről állítja, hogy azok az iPhone 15 Próhoz tartoznak. A színes variánsok itt nem kerülnek szóba, ettől eltekintve viszont ugyanazt a típust figyelhetjük meg az X felületén posztolt felvételeken.

Az Apple-t ismerve persze simán megeshet, hogy az iPhone 15-széria dobozába végül a jól megszokott, szétfoszlásra hajlamos gumi kábelek kerülnek, míg a fenti kiviteleket csak külön, felárasan lehet majd megvásárolni, illetve az sem kizárt, hogy csupán a drágább 15 Pro és Pro Max modellek kapják meg az erősebb, fonott verziót.

Lehetőségek tehát bőven vannak, beleértve azt is, hogy csak egy kacsáról van szó. Ha viszont az Apple követi a bejáratott menetrendet, akkor már valamikor szeptember első heteiben leleplezi az új iPhone-okat, így nem kell sokat várnunk az igazságra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.