Hirdetés

Az iPhone 16 közelebb hozhatja egymáshoz az alap- és a Pro-modelleket



|

Egy friss jelentés szerint az iPhone 16 részben visszacsinálhat egy korábbi, kellemetlen változtatást, ami az olcsóbb modelleket érintette.

Hirdetés

Az Apple éveken át követte azt a stratégiát, hogy habár több árkategóriában dobta piacra az új iPhone-okat, a teljesítmény nagyjából megegyezett az alapmodellek és a prémium variánsok között, mivel minden készülékben a cég aktuális, legerősebb A-szériás processzora dolgozott.

Ezt az áldott állapotot számolta fel a tavaly megjelent iPhone 14-sorozat, amelynél a belépő szintet képviselő iPhone 14 és 14 Plus "újrahasznosította" a 2021-es iPhone 13 A15 Bionic processzorát, az A16-ot pedig csak a Pro és Pro Max variáns kapta meg. A néhány hete leleplezett iPhone 15-család ugyanezt az eljárást vitte tovább, jövőre azonban ismét közelebb kerülhetünk a régi módihoz.

Hirdetés

A megbízhatóbb elemzők közé sorolható Jeff Pu ugyanis a MacRumors által megszerzett legfrissebb jelentésében arról ír, hogy az Apple jövőre minden készülékbe a következő generációs, A18-as sorozatszámú SOC kerül majd, azzal a különbséggel, hogy az iPhone 16 Pro és Pro Max esetében egy "Pro" jelzést is kap a hardver (az iPhone 15 Pro/Pro Maxben található A17 már most is Pro, és nem a régi Bionic néven fut).

A nagy kérdés persze az, hogy mekkora lesz a teljesítménybeli eltérés a 3 nm-es gyártási eljárással készülő A18 és az A18 Pro között, hiszen ha ugyanakkora, mint most az A17 Pro és az A16 Bionic processzorok között, akkor a nap végén pontosan ugyanott lesznek a vásárlók. A cupertinóiakat ismerve pedig az sem lenne meglepő, ha csak a nevezéktannal zsonglőrködnének, és az A18 valójában az A17 Pro átkeresztelt újrakiadása lenne.

Végezetül az sem kizárt, hogy Pu jóslata nem válik be, hiszen csaknem egy évre vagyunk még az iPhone 16 rajtjától, az ilyen korai pletykák pedig többnyire nagyon képlékenyek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.