Hirdetés

Az iPhone 17 már az Apple saját technológiájával kommunikálhat



|

Az Intel után a Qualcommtól is megszabadulhatnak a cupertinóiak.

Hirdetés

Más nagy technológiai cégekhez hasonlóan az Apple is beszállítók hadára támaszkodik a termékei gyártása során, a cupertinóiak ugyanakkor igyekeznek saját lábra állni, és minél több hardvert házon belül megtervezni.

A vállalat ennek jegyében 2010 óta a saját fejlesztésű A-szériás processzorokat használja az iPhone-okban és az iPadekben, 2020-tól kezdődően pedig az Intel CPU-it cserélte le fokozatosan a Mac számítógépben. A függetlenségi hadjárat következő lépése pedig az almás 5G modemek bemutatása lehet.

Hirdetés

Régóta keringenek a pletykák arról, hogy az Apple egy házon belül fejlesztett megoldásra cserélheti a jelenleg alkalmazott 5G-s hardvereket, amely komoly érvágás lenne a beszállító Qualcommnak. A gazdasági elemző Ming-Chi Kuo korábban 2025-re jósolta az átállást, most pedig egy újabb jelentésben erősítette meg ezt.

A TF Internal Securities munkatársa nemrég a saját blogján közölt egy hosszabb írást az egyebek mellett a Snapdragon chipeket is készítő Qualcomm üzleti kilátásairól, amelyben a kockázati tényezők között ismét megemlítette, hogy az Apple 2025-től saját 5G modemeket alkalmaz majd az iPhone-okban. Ez rendelések millióitól foszthatja meg az előző negyedévben 52%-os bevételcsökkenést elkönyvelő partnert.

Amennyiben Kuo forrásai nem tévednek, az iPhone 17 már az Apple által tervezett 5G-chippel debütálhat, illetve akár a negyedik generációs iPhone SE is szóba kerülhet az első ilyen készülékként, mivel a legújabb pletykák szerint ez is csak 2025-ben fog befutni. A cupertinóiak tervei persze még változhatnak, korábban ugyanis arról csiripeltek a madarak, hogy már 2023-ban színre lép az első almás 5G-modem, ám ez a jóslat végül nem vált be, állítólag a tervezés során fellépett nehézségek miatt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.