Hirdetés

Az iPhone 17 Pro összes kamerája 48 MP-es lesz?



|

Egy új pletyka szerint az Apple eléggé megfontoltan halad, de ha jobban belegondolunk, ez mindig is jellemző volt a vállalatra.

Hirdetés

Alig pár hónapja jelent meg az iPhone 15 széria, amelynek Pro változatában 48 MP-es fő kamera, 12 MP-es zoom kamera és 12 MP-es nagylátószögű kamera dolgozik. Kiszivárgott információk szerint a vállalat jövőre szintet lép, és a nagylátószögű kamerába is 48 MP-es érzékelőt fog beépíteni - most pedig még újabb pletyka kapott szárnyra, amely már azt is előre vetíti, hogy a 2025-ben megjelenő modellben, azaz az iPhone 17 Próban, mind a három kamerában 48 MP-es érzékelő dolgozik majd.

Az információ természetesen nem hivatalos, és még csak nem is az Apple-től való, hanem Jeff Pútól, egy hong kong-i elemzőtől származik. Ő az Apple partnereivel áll közelebbi kapcsolatban. Két év rettentően sok idő, úgyhogy ezt az információt az átlagosnál is óvatosabban érdemes kezelni - bár könnyen előfordulhat az is, hogy az Apple már elkezdte lekötni a gyártási kapacitásokat, és ez ad okot a találgatásokra.

Hirdetés

Pu szerint szerint a vállalat elsősorban azért vált 48 MP-re, hogy a telefonok a jövőre megjelenő Vision Pro headsettel jobban tudjanak együttműködni - bár ennek mikéntjét nem részletezte. Viszont tény, hogy lehet a dologban valami, mert az iOS 17.2-es frissítését követően az iPhone-ok már most képesek olyan videót rögzíteni, amelyek térbeli információval is rendelkeznek.

Ehhez a telefonok a fő kamerát és a nagylátószögű kamerát egyszerre használják, a szoftver pedig a két kamera adataiból számolja ki az extra információkat - viszont nyilván jobb adatokat lehet kapni akkor, ha a harmadik kamera is bekapcsolódik majd a kép- és téralkotásba. Ez lehet a magyarázat egyébként arra is, hogy jövőre miért a nagylátószögű kamera kapja meg a 48 MP-es szenzort - ha csak a fotózási képességeket nézzük, a zoom kamera "felokosítása" véleményünk szerint jobb választás lett volna.

Azon túl persze, hogy az Apple a Vision Pro szemüveghez optimalizálja majd a zoom kamerát, a szenzor felbontásának növelése normál fotók és videók készítésekor is előnyös lehet majd: az optikai zoomot ki lehet egészíteni például (többé-kevésbé) veszteségmentes digitális nagyítás funkcióval is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.