Hirdetés

Az iPhone 8 túlértékelt



|

A Deutsche Bank szerint az elemzők és a szakemberek túl lelkesek az iPhone 8-cal kapcsolatban.

Hirdetés

Sok elemző hangoztatta már a várakozásait az Apple iPhone 8-cal kapcsolatban, és a legtöbben nagyon bizakodóak, lelkesek. Katy Huberty, a Morgan Stanley szakembere már márciusban 20 százalékos éves növekedést várt az eladásokban, hála a tizedik évfordulós modellnek. A KGI Securitiestől ismert Ming-Chi Kuo pedig arra számít, hogy az iPhone 8 az eddigi legkeresettebb almás készülék lesz. 

Hirdetés

Nem mindenki áll azonban ennyire pozitívan a helyzethez. A Deutsche Bank szerint a Wall Street várakozásai túl magasak, és a tizedik évfordulós iPhone csak egy normál ciklust hoz majd, nem pedig szuperciklust, mint egyre többen emlegetik. A legutóbbi ilyen szuperciklust az iPhone 6 Plus hozta el 2015-ben, az alaposan megnövelt képernyőméretével. 

Az iOS-es tábor mostanra 45-50 százalékkal lett nagyobb, a Nomura Securities elemzői pedig 86 milliós eladásra számítanak a 2018-as első pénzügyi negyedévben (idén október és december között). A Wall Street irányadó száma 80 millión áll. 

A Deutsche Bank szerint a 2018-as pénzügyi évében az Apple 230 millió iPhone-t adhat el, szemben azzal a 231 millióval, amit a 2015-ös szuperciklus hozott. A Wall Street 244 milliós számot irányzott elő, de a Deutsche Banknak fogalma sincs, hogy honnan remélnek ennyi iPhone-vásárlót. Szerintük a szektor túl optimista lett, és nem veszi figyelembe, hogy sok országban a piac felnőtt, a frissítési ciklusok megnyúltak, Kínából egyre több a rivális, illetve pörög a használtpiac. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.