Hirdetés

Az iPhone SE 4 is megkaphatja a drágább modellek egy fontos elemét



|

Egy friss pletyka szerint a következő generációs SE akár többet is nyújthat, mint gondoltuk.

Hirdetés

Az Apple utoljára 2022 tavaszán frissítette a belépő szintű iPhone-ként forgalmazott SE modellt, ami azt jelenti, hogy a korábban követett kétéves frissítési ciklus értelmében akár már az előttünk álló hónapok során bemutatkozhat a következő, szám szerint negyedik generáció.

A mobil kapcsán legutóbb egy novemberi jelentés utalt arra, hogy a korábbi várakozásokkal ellentétben az SE 4-ként emlegetett készülék nem a 2018-as iPhone XR-re, hanem az iPhone 14-re épül majd, szögletesebb élekkel és belógó FaceID szenzorszigettel. Egy friss pletyka szerint viszont a cupertinóiak még ennél is közelebb hozhatják a jóárasított telefont az aktuális fő modellekhez.

Az ismert szivárogtatónak számító Majin Bu ugyanis meg nem nevezett forrásokra hivatkozva nemrég azt közölte, hogy a következő iPhone SE is megkaphatja az eredetileg a 2022-es iPhone 14 Pro sorozaton debütált Dynamic Island szenzorszigetet, ami amellett, hogy kicsit jobban néz ki a korábbi megoldásnál, egy "Élő tevékenységek" néven futó animált felülettel is képes hasznossá tenni magát.

Hirdetés

Majin Bu posztja látványterveket is tartalmaz, amelyeken az látható, hogy a hátlapon továbbra is maradna az egylencsés kamera. Ez nem túl merész feltételezés, mivel ez minden SE készüléken így volt a jóárasított széria 2016-os debütálása óta. Az alábbi elképzelésben a szenzor egy csepp alakú szigetbe kerülne a vakuval együtt.

Mielőtt azonban még nagyon belelkesednénk a Dynamic Islanddel felvértezett iPhone SE-től, maga a szivárogtató is megjegyzi, hogy csak egy "lehetséges pletykáról" van szó, ami még nagyon korai, így nem szabad biztosra venni. Ezzel pedig el is érkeztünk a legnagyobb kérdéshez, a rajt időpontjához: a kétéves frissítési ciklus ugyan 2024-es bemutatóra enged következtetni, de több szivárogtató, köztük Majin Bu is inkább 2025-re várja az SE4 debütálását.

Erre utalhat az is, hogy habár nemsokára itt a tavasz, hónapok óta ez az első nagyobb SE4 pletyka, holott egy új készülék megjelenéséhez közeledve látványosan sűrűsödni szoktak a szivárgások, elsősorban a beszállítói láncon keresztül. Magyarán mi nem fogadnánk rá nagy összegben, hogy az idén tavasszal tényleg kapunk egy új budget iPhone-t, de ettől függetlenül még okozhatnak meglepetést a cupertinóiak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.