Hirdetés

Az iPhone X a világ legkeresettebb okostelefonja



|

A Strategy Analytics szerint az idei első negyedévben az iPhone X-ből fogyott a legtöbb a világon.

Hirdetés

Az elmúlt hetekben másról sem hallottunk, mint, hogy az iPhone X halott; és bár óriási a nyereség minden egyes eladott modellen, a kereslet olyan kicsi az új készülék iránt, hogy már-már bajban vannak az alkatrészgyártók is. Aztán jött Tim Cook és az Apple legutóbbi jelentése, amely szerint az iPhone X a legnépszerűbb iPhone. Most pedig itt a Strategy Analytics elemzőcég idei első negyedévre vonatkozó jelentése, amely passzol az Apple kijelentéseihez

Hirdetés

Az elemzőcég szerint 2018 első negyedéve során az Apple iPhone X-ből adtak el a legtöbbet a világon. A második, harmadik és negyedik legnépszerűbb okostelefon az iPhone 8, az iPhone 8 Plus és az iPhone 7 voltak. 

Az ötödik legkeresettebb okostelefon a Xiaomi Redmi 5A volt, ami a világ egyik legolcsóbb okostelefonja. Kínában és Indiában viszik, kevesebb mint 90 dollárnak megfelelő összegért. Míg az első négy iPhone vételára mind igen magasnak mondható, addig a legnépszerűbb androidos eszköz egy ultraolcsó modell. 

Az elemzőcég adatai alapján az iPhone-ok messze lekörözik egyéniben az összes androidos okostelefont. A legkeresettebb robotos csúcsmodell a Samsung Galaxy S9+ volt. Természetesen a negyedéves viszonylatban késői megjelenés fényében mindez remek eredmény a Samsungnak. A következő negyedévben valószínűleg a Galaxy S9+ lesz a világ legkeresettebb androidos okostelefonja. 

Bár az okostelefon-piac globálisan is zsugorodik, az Apple eladásai tovább emelkednek. Miközben az eladások a piac egészét nézve évek óta lassulnak, addig ezúttal éves összehasonlításban már 2,4 százalékos csökkenést is mutatnak. 

A legkeresettebb okostelefonok (millió darab) 

2017. első negyedév

2018. első negyedév

1. Apple iPhone X

0,0

16,0

2. Apple iPhone 8

0,0

12,5

3. Apple iPhone 8 Plus

0,0

8,3

4. Apple iPhone 7

21,5

5,6

5. Xiaomi Redmi 5A

0,0

5,4

6. Samsung Galaxy S9+

0,0

5,3

Az összes többi modell

332,3

292,3

Összesen

353,8

345,4

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.