Hirdetés

Az iPhone X-et idézheti az iPhone 16 egy dizájneleme



|

Egy friss jelentés szerint az Apple egy szembetűnő változtatást eszközölhet a jövő évi alapmodellek megjelenésében.

Hirdetés

Első pillantásra szinte lehetetlen kiszúrni, de a szeptemberben kiadott iPhone 15 Pro és 15 Pro Max némileg megpiszkálták az iPhone 14 Pro-szérián látott kameraszigetet azzal, hogy felcserélték a telefotó és az ultra széles látószögű lencsék helyét, lehetővé téve az iOS 17.2-vel megérkezett térhatású (VR) videók készítését.

Egy friss szivárgás most arra utal, hogy az Apple AR/VR headsetjéhez szánt formátum jövőre az alapmodellekbe is megérkezhet, ugyancsak a kamerasziget átalakításának hála.

Hirdetés

A MacRumors ugyanis a beszállítói láncból származó értesülésére hivatkozva arról ír, hogy az Apple visszahozhatja a lencsék függőleges elrendezését a várhatóan 2024 őszén bemutatásra kerülő iPhone 16 és iPhone 16 Plus készülékekben.

A cupertinóiak utoljára az iPhone 12-n alkalmazták ezt a kialakítást, a MacRumors pedig több prototípust is látott a megvalósításra. A lap szerint jelenleg az a legvalószínűbb, hogy ismét egy iPhone 12-szerű kameraszigetet kapunk vertikálisan elhelyezett szenzorokkal, egy korábbi prototípus viszont inkább a 2017-es iPhone X-et idézte. Az alábbi render megmutatja a különbséget az eddig rendelkezésre álló információk alapján.

Érdemes megfigyelni, hogy a korábbi (sárga) prototípus a hangerőgomboknál is eltér, egy összefüggő gombot alkalmazva a korábbi, különálló megoldás helyett. A MacRumors ugyanakkor úgy tudja, hogy az Apple jelenleg egy harmadik opción dolgozik, iPhone 12-szerű kameraszigettel és a megszokott hangerőgombokkal, amelyek alá egy érintésérzékeny felület is kerül, kimondottan felvételek rögzítésére (capture button).

Akárhogy is legyen, a lencsék függőleges elhelyezése sem feltétlenül utal arra, hogy az Apple az alapmodelleken is elérhetővé fogja tenni a Vision Pro headsethez szánt spatial video formátum rögzítését. Az is meglehet, hogy a cupertinóiak a dizájn puszta módosítása kedvéért nyúlnak hozzá a kameraszigethez, ahogy azt a legutóbb, az iPhone 12 és a 13 megkülönböztetése érdekében is tették. Az iPhone 14 és 15 azóta sem hoztak változást a dizájnban, így itt lehet az ideje némi frissítésnek.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.