Hirdetés

Az iPhone-ok egyik legjobb funkcióját kaphatják meg az Apple számítógépei



|

A papírmunkán már biztosan nem múlik, hogy a Macek is képesek legyenek arra, amire az iPhone-ok már régóta.

Hirdetés

Az Apple még a 2017 őszén megjelent iPhone X-en vezette be az ujjlenyomat-felismerést (Touch ID) leváltó Face ID arcazonosítást, amely a harmadik generációs iPad Pro óta az almás cég prémium táblagépeiben is ott figyel, nagyon gördülékennyé téve a készülékek feloldását.

Habár már egy 2020-a szivárgásból is erre következtethettünk, a technológia sajnos azóta sem érkezett meg a Macekbe és a MacBookokba, most viszont kézzelfogható bizonyítékot kaptunk rá, hogy a cupertinóiak valóban fontolgatják ezt a fejlesztést.

Hirdetés

Az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatala ugyanis a napokban elfogadott egy szabadalmi kérelmet, amely az Apple-től származik, és a számítógépes arcfelismerésre koncentrál. A "Fényfelismerő modul egy számítástechnikai eszköz felhasználójának meghatározására" címen futó megoldás dokumentációja ugyan nem említi konkrétan a Face ID-t, de a leírás alapján egy "bevágásban, körben, ellipszisben vagy sokszög alakzatban" elhelyezett szenzorról van szó, ami fény segítségével azonosítja a felhasználót. A koncepciót ábrákon is megmutatja a beadvány, amelyek még egyértelműbbé teszik a FaceID-párhuzamot.

Annyi bizonyos, hogy a FaceID integrálása a Macekbe és a MacBookokba gördülékenyebbé tenné a felhasználói élményt, hiszen megszabadítana a jelszavak bepötyögésétől, ezzel az eszközök biztonságát is növelve. Az Apple pedig így nem mellesleg fel tudna zárkózni a konkurenciához, hiszen a Windows Hello egy ideje már támogatja az arcazonosítós érzékelést, míg a cupertinóiak számítógépeiben csak a Touch ID ujjlenyomat-olvasó érhető el.

Az egyébként 2019-ben benyújtott szabadalom hivatalos jóváhagyásával meglehet, hogy a cupertinóiak végre nem haboznak tovább, ám természetesen az sem kizárható, hogy végül semmit sem kezdenek a lehetőséggel, vagy további éveket kell várni a fejlesztésre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.