Hirdetés

Az LG-re cserélné a Samsungot az Apple



|

Állítólag az LG Display-től venné a további OLED-kijelzőket az iPhone X-hez az Apple.

Hirdetés

Dél-koreai médiajelentések szerint az Apple és az LG Display aláírtak egy megállapodást, amelynek keretében az LG OLED-kijelzőket szállít az Apple-nek. Állítólag az LG azon dolgozik, hogy felkészítse a gyárakat 60 millió panel leszállítására. A gyártás júniusban kezdődhetne. 

Hirdetés

A hivatalos tájékoztatás szerint egyelőre semmi nem végleges, de ha az lesz, az LG elárulja. 

A reakció megerősítette, hogy a két cég valóban ilyen irányú megbeszéléseket folytat. Ez persze nem meglepő, elvégre az LG évek óta gyárt LCD-paneleket az Apple iPhone készülékeibe. 

Az iPhone X volt az első almás mobil, ami már OLED-kijelzőt kapott, és az Apple-nek eddig nem volt választása: a Samsung volt az egyetlen cég, amely megfelelő minőségben és mennyiségben volt képes legyártani a képernyőket. Elvileg 67 millió panelt rendelt az Apple. 

A Counterpoint elemzői szerint az Apple a következő két éven belül 130 millió iPhone X-et adhat el, vagyis az LG Display-nek is nagy szelet juthat a tortából. Az LG gőzerővel dolgozik az OLED-panelek fejlesztésén és a gyártási kapacitás növelésén, és a következő három évben 13,7 milliárd dollárt fektet be ennek érdekében. Ennek a kétharmadát mobilos kijelzőkre koncentrálják, és azt remélik, hogy minőségben és mennyiségben is felvehetik a versenyt a Samsunggal. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.