Hirdetés

Az NBA egy chatbottal küzdene a csökkenő nézettség ellen



|

Az NB-AI elsősorban a fiatalabb generációk tagjait célozza meg.

Hirdetés

Az Amerikai Egyesült Államok több más sportág mellett a kosárlabdának is hazája. Kevesen tudják, hogy a játék története egészen régre nyúlik vissza. A kezdetleges változatát már a gyarmatosítás előtt is játszották a maja őslakosok, de a játék mai formája is a 19. század végére nyúlik vissza.

Az USA-ban komoly hagyományai vannak a sport szeretetének és komplett ágazat is épül rá, ami egyike a legnagyobb szeleteknek a média világában. Az egyes döntőket és szuperliga meccseket tömegek nézik a televízióban, ami képes rá, hogy fenntartsa ezt az óriási iparágat, bár az elmúlt egy két évtizedben jelentős visszaesés volt tapasztalható az érdeklődésben.

Adam Silver, az NBA jogász biztosa a 2024-es NBA All-Star Tech Summiton mutatta be az új NB-AI chatbotot. A Spurs első számú játékosa, Wembanyama által bemutatott platform stilizált rövid videókat készít, kérdésekre válaszol és egy sor további dologra is képes. Az új innovációt szeretnék a nézettség szolgálatába állítani, mivel jelenleg ebben nem teljesít túl fényesen a sportág.

Hirdetés

A sportipar a második világháborút követő otthoni tévézés felfutására épült. Az ingyenes meccsközvetítések lehetővé tették az NBA számára, hogy széles rajongói bázist építsen ki. Az 1997 után születettek körében azonban folyamatosan csökkenő ágon van a tévézés, ami hosszútávon problémát okozhat a finanszírozás tekintetében.

Az NBA a fiatalok visszahódításra tett kísérleteinek sorában olyan lépéseket tett, ami alkalmas lehet arra, hogy a korosztályt visszacsábítsa a készülékek elé. A 3D megjelenítési technológiákat és a virtuális valóságot már sikeresen bevonták a Metával kötött partnerség segítségével

Az NB-AI egy hangalapú, mesterséges intelligenciát használó chatbot, amely a televíziózást hanyagoló generációk bevonására szolgálna a készítők szándéka szerint. Egy rövid bemutató során a chatbot egy releváns, maga szerkesztette kisfilmet játszott le válaszul egy kérdésre. Még lenyűgözőbb, hogy a hangalapú asszisztens egy anime stílusú animációt is alkotott a témába vágóan.

A megsüvegelendő próbálkozás akár működhet is, persze sokan nem fogadnának rá, hogy az elszabadult szellem visszazárható a palackba, és a fiatal korosztályt ez ismét TV elé ülteti majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.