Hirdetés

Az NFT-forradalom újabb sírköve: már a GameStop sem optimista, bezár a boltlánc piactere



|

A virtuális tokenek sem tettek csodát a pénzügyi gondokkal küzdő cég könyvelésével.

Hirdetés

A széles sávú internet elterjedése számos hagyományos üzletágat fektetett két vállra, köztük a lemezeken forgalmazott játékok kereskedelmével is, amelynek egyik legnagyobb kárvallottja a 40 éves múltra visszatekintő GameStop bolthálózat. A vállalat egykor a piac legyőzhetetlen szereplője volt, az utóbbi években viszont súlyos pénzügyi gondokkal küzd a vásárlók elpárolgása miatt.

Ezért is tűnhetett jó ötletnek a vezetőség számára, hogy az NFT-láz csúcsán, 2022 elején ők is felugrottak a vonatra, és egy saját digitális platformot indítottak a tokenek kereskedelmére. A blokklánckaland azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, mivel az NFT-k iránti kereslet még a lemezes játékokénál is látványosabban omlott össze, így most a GameStop is elhagyja a süllyedő hajót.

A Decrypt beszámolója alapján a vállalat nemrég egy felugró üzenetben értesítette a felhasználókat, hogy február 2-tól beszünteti az NFT-piactér működését, amit az azonos technológián alapuló kriptovaluták körüli jogszabályi bizonytalanságokkal indokolt az üzemeltető.

Hirdetés

Ez azért is hathat furának, mert a kriptók zászlóshajójának tekinthető bitcoin épp a napokban aratott egy jelentős győzelmet, amikor az amerikai tőzsdefelügyelet engedélyezett egy új kereskedési formát a virtuális pénz kapcsán, alaposan befűtve a technológia körüli reményeknek.

Maga a döntés viszont nem jött teljesen váratlanul, a GameStop ugyanis négy hónappal ezelőtt megszüntette a piactérrel egy időben elindított kriptovalutás pénztárcáját, amiből sejthető volt, hogy az áruházlánc már kifelé hátrál a tokenekkel való kufárkodásból. A cég egyébként azt követően ugrott fejest a témába, hogy egy spontán szerveződött online akció keretében redditezők egy csoportja az egekbe tornázta a GameStop-részvények árát, óriási hírverést csapva a láncnak.

A GameStop NFT-piacának bezárása annyiban érinti a felhasználókat, hogy a roló lehúzása után más platformokon keresztül kell hozzáférniük a blokkláncon őrzött virtuális javaikhoz. Konkurensek pedig akadnak, mivel nem adta még fel mindenki a tokenekbe vetett hitet, egy új szereplő például a Ready Player One című film mögé bújva tenné ismét divatossá az NFT-ket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.