Hirdetés

Az Nvidia több mint 100 millió dollárral száll be a brit szuperszámítógép fejlesztésébe



|

Az eredeti tervekhez képest a gyártó jóval nagyobb összeget szán a Cambridge-1 projektre.

Hirdetés

Az Nvidia elsősorban GPU-k fejlesztésével és gyártásával foglalkozik, viszont a számítástechnikai vállalat a jelek szerint egy komoly beruházásba fektetett jelentős összeget. Az Egyesült Királyság legerősebb teljesítményre képes szuperszámítógépének támogatásáról már tavaly októberben nyilatkozott a cég, viszont az akkor tervezett befektetés összege nagyjából 55,6 millió dollár volt.

Ehhez képest jelentős változás, hogy az Nvidia már a fejlesztés kezdeti szakaszában hajlandó lenne több mint 100 millió dollárt szánni a projektre.

Hirdetés

A szuperszámítógép Cambridge városában épül Cambridge-1 néven, ahogy azt tavaly bejelentette a cég, és a legújabb beszámolók alapján hatalmas kezdőtőkét szán az Nvidia a fejlesztésre. A vállalat eredeti tervei között szerepelt, hogy megvásárolja a cambridge-i központú Arm Ltd. céget, amely az ARM architektúra fejlesztésével foglalkozik, de a tárgyalási folyamatok megakadtak a tulajdonos SoftBank Grouppal.

Az Nvidia célja így a Cambridge-1-gyel az, hogy bebizonyítsa, mennyire elkötelezett az ARM technológia, illetve az Egyesült Királyság számítástechnikai piacának fejlesztése iránt. A szuperszámítógép technológiájának részletei egyelőre nem ismertek, de vélhetően az Nvidia még jelentős összeget fog szánni a projektre a kiinduló 100 millió dolláron felül is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.