Hirdetés

Az okostelefonja védett meg egy lövedéktől egy ukrán katonát



|

Egy szerencsés ukrán katona mutatja meg egy videón a Samsung egyik modelljének tűnő mobilt, ami felfogta az őt eltaláló lövedéket.

Hirdetés

Úgy tűnik, április a golyóálló elektronikai cuccok hónapja: néhány hete egy gamer fejhallgató segített elkerülni egy személyi sérülést egy lelassult lövedéktől, a napokban pedig az ukrán háborúból érkezett egy beszámoló egy okostelefonról, ami segített megakadályozni egy valószínűleg komolyabb sérülést. Ezúttal viszont nem egy pisztolygolyóról volt szó, hanem egy súlyosabb lövedék megállításában segített a készülék, amiről többen úgy gondolják, a Samsung gyártmánya lehetett.

Hirdetés

Az esetről szóló videót az ukrajnai konfliktusból származó számos felvételt megosztó OSINTtechnical fiók tette közzé, ezen a szerencsés ukrán katona mutatja a használhatatlanná vált készüléket - ami miatt ebben az esetben valószínűleg nem annyira bánkódik a tulajdonosa. A képsorokon látható lövedék látszólag egy 7,62 mm-es (többek között az AK-47-esben is használt) kaliberű golyó volt, így nem csoda, hogy önmagában az okostelefon nem lett volna elég, hogy megállítsa. A katona elmondása szerint ugyanis a mobilja mellett a dögcédulája segített abban, hogy ne érje sérülés a lövés következtében, ami eltalálta.

A szerencsés ukrán katona nem mondja el, milyen modellről van szó, de a tokot több kommentelő felismerni vélte, mint a Samsung hivatalos kiegészítőjét a Galaxy S20 Ultra készülékhez. Ez azért is elképzelhető, mert a videóban az is elhangzik, hogy a készüléket húszezer hrivnyáért - ez 230 ezer forint körüli összeg - vette.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.