Hirdetés

Az októberi PC World ajándék játéka - Black Geyser: Couriers of Darkness



|

A magyar fejlesztésű izometrikus szerepjáték olyan klasszikusok szellemét idézi meg, mint a Baldur's Gate és az Icewind Dale.

Hirdetés

Mindig örömmel tölti el a szívünket, ha hazánk egyik fejlesztőcsapatának újdonságáról írhatunk, a Black Geyser: Couriers of Darkness viszont nem az azt készítő stúdió nemzetiségének köszönhetően szerepelhet itt, hanem saját jogán. Az évek során egy kisebb indie szerepjátékból méretes projektté nőtte ki magát a GrapeOcean reménysége, amelynek a közösség is bizalmat szavazott a Kickstarteren keresztül.

Nem is csoda: az izometrikus nézetű, fantasy RPG-t a műfaj legnagyobbjai ihlették, a készítők pedig hatvanórányi játékidőt ígérnek több ezer sornyi dialógussal, számos kaszttal, valamint egy hatalmas világgal. Ebbe kóstolhattok bele a PC World októberi számának köszönhetően, ugyanis az újság mellé csomagoltuk a játék korai hozzáférésű változatát, amely csak nemrég vált elérhetővé.

Hirdetés

Akinek annyi elég, egye a csumát

Egy háborúval, dögvésszel és titokzatos elrablásokkal sújtott világban járunk, Yerengalban, amit az ördögi isten, Rothgor évszázadokon keresztül félelemmel és rettegéssel mételyezett meg. Miután száműzték, Isilmerald nemzete a béke és a jólét idejét élte, az elégedetlenkedés azonban ismét felütötte a fejét, és véres polgárháború kezdődött a főváros, Isilbright és a gazdag bányászváros, Deron-Guld között. Ebbe a helyzetbe csöppenünk bele mi, kalandjaink során pedig fel kell fedeznünk születésünk rejtett örökségét, erőteljes szövetségeseket kell gyűjtenünk, és ki kell derítenünk a Black Geyser igazságát. Céljainkat elérhetjük varázslattal, lopakodással, nyers erővel vagy beszédkészségünk kamatoztatásával is.

Karakterünk megalkotásakor öt játszható faj (ember, törpe, elf, feldegug, rillow) egyikeként indulhatunk, és tizenhárom egyedi kaszt közül választhatunk négy kategóriából (priest, outlaw, warrior, wizard). Utunk során kísérők csapódnak hozzánk, csapatunkat pedig egyedi személyiségű és képességű figurákból állíthatjuk össze, akiknek megvannak a maguk titkai és motivációi. Döntéseink nemcsak azt befolyásolják, hogy kik csatlakozzanak hozzánk, hanem Yerengalt is, hiszen a játék egyik érdekes mechanizmusa szerint a harácsoló cselekedetek hatására a kapzsiság istennője erősödik, és megnő a világban a káosz, ami a benne lakókat is befolyásolja, de cselekedhetünk úgy is, hogy a remény lángját tápláljuk a haszonlesés tüze helyett.

Átszelem én, ha kell, a Dunát

A Black Geyser: Couriers of Darkness során egy változatos térkép helyszíneit fedezhetjük fel, benne Isilbright különleges városával, Deron-Guld rejtélyes bányáival és a The Rillow misztikus pavilonjaival, viszont a kalandok ugyanannyi veszélyt tartogatnak, mint szépséget. Ha a sunnyogás nem válik be, a nyelvünk összeakad, és a pénz nem megoldás, akkor egyetlen kiút marad, a taktikai harc, amit valós időben űzhetünk azzal az opcióval, hogy bármikor megállíthatjuk, ha felmérnénk a terepet és átgondolnánk a stratégiánkat.

Rengeteg varázslat és képesség segítségével dönthetjük el a csaták kimenetelét, csapatunkat pedig fegyverek, páncélok és tárgyak széles skálájával szerelhetjük fel a siker érdekében. Ahogyan a fejlesztők ígérik, a mi tetteink döntik majd el Isilmerald királyságának sorsát, amit ti is megtapasztalhattok a saját bőrötökön, ha aktiváljátok az októberi PC World mellé kapott kódot, és megfeleltek a Black Geyser egészen barátságos gépigényének. Yerengal rátok vár.

A Black Geyser: Couriers of Darkness  ajándékba jár az október 1-jén megjelenő 2021/10-es PC World magazin mellé, amit előfizetőként már két nappal korábban kézbe vehetsz, ha a posta is úgy akarja. A játék mellett más értékes szoftvereket is bezsebelhetsz új lapszámunkkal, szóval megéri lecsapni rá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.