Hirdetés

Az online zaklatástól védene a Sony legújabb szabadalma



|

Érdekes koncepcióval állt elő a PlayStation konzolok gyártója, a személyes terünket tenné biztonságosabbá.

Hirdetés

Újabb hét, újabb Sony-szabadalom, ami ismételten a VR-os frontot és a fiatalabb játékosokat veszi célba. Míg korábban - az AR- és VR-játékok nyújtotta élmény fokozásának gyanánt - több, lábbal vezérelhető kontrollerre irányuló ötletet is bejegyzett a vállalat, most egy olyan szoftveres megoldás látott napvilágot, ami a "személyes térben" történő, nemkívánatos interakciók számát hivatott csökkenteni.

A leírás alapján a szoftver egy virtuális buborékot húzna fel a felhasználók online avatárjai köré, ezzel védve őket a személyes terükbe befurakodó, rosszindulatú játékosoktól. Itt elsősorban a zaklatásra, illetve a multiplayer játékokban gyakori, úgynevezett "teabagging" gyakorlatára érdemes gondolni, melynek során bizonyos játékosok a lelőtt társaik hullái fölött végeznek - leginkább a tea filter forró vízbe történő mártogatásához hasonlítható - mozgást, guggolásokat.

Hirdetés

Maga a megvalósítás kicsit zavaros, de úgy tűnik, a szabadalom bizonyos "kapcsolati pontszámok" alapján határozná meg, hogy aktiválni kell-e egy személyes zónát vagy sem. Ha egy felhasználó avatárjáról azt találják, negatív pontszámmal rendelkezik, akkor a játékos egy felszólítás formájában kap értesítést és dönthet, beengedi-e saját avatárja személyes terébe az illetőt. Ha egy személyes zónát bekapcsolnak, akkor a felhasználók nem lehetnek azt ezt aktiváló játékosok közelében, ezzel segítve az online zaklatás, megszégyenítés elkerülését.

A múltbéli szabadalmak közül több is a kiskorúak védelmét helyezte előtérbe, hasonló célt szolgálna ez is, de természetesen benne van a pakliban, hogy végül az egészből nem lesz semmi - a többi hátrahagyott szabadalom mellett ez is parlagon marad.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.