Hirdetés

Az OpenAI legújabb technológiáival erősít a Bing és a Microsoft Copilot



|

A GPT-4 Turbo és a DALL-E 3 is megérkeznek a redmondiak AI-segédjébe.

Hirdetés

A mesterséges intelligenciás forradalom egyik húzónevének számító OpenAI mostanság leginkább a kirúgott, majd gyorsan vissza is vett vezérigazgatója körüli kavarással szerepelt a hírekben, az új igazgatótanács felállásával azonban normalizálódtak a viszonyok, és folytatódhat a munka.

Ez pedig a cégben jelentős részesedést birtokló Microsoftra is igaz, akik most bejelentették, hogy az OpenAI legújabb technológiáival turbózzák fel a saját mesterséges intelligenciás asszisztensüket, a Copilotot.

Hirdetés

Ennek jegyében hamarosan a legújabb GTP-4 Turbo nyelvi modell is bekerül a Windowsban és a Microsoft 365 irodai programcsomagban is elérhető szolgáltatásba. A Copilot így az eddigi 50 helyett már akár 300 oldalnyi szöveget is képes feldolgozni a válaszok megalkotásához. Az integrált GPT-4 Turbót egyelőre a felhasználók egy szűk körében tesztelik, de a következő hetek során kiterjesztik az elérhetőségét.

A másik nagy újdonság a szintén OpenAI-fejlesztés DALL-E 3 képgenerátor, amely a korábbi generációknál pontosabban adja vissza a szöveges utasításokban foglaltakat, így kevesebbszer fordul elő, hogy az elképzeléseinknek ellentmondó képek születnek. A Microsoft közleménye alapján ez a modell máris elérhető az asszisztensben és a Bing keresőben (bing.com/create).

Ezzel viszont még nincs vége: valamikor a közeljövőben az Edge böngészőben is debütál a Copilot-alapú Inline Compose eszköz, amivel egy tetszőleges szövegrészt kijelölve annak átfogalmazását kérhetjük, a programozók pedig "hamarosan" a Code Interpreternek örülhetnek, amely változatos feladatokat lesz képes megoldani.

A bejelentések apropója, hogy a Microsoft már 10 hónapja kínál mesterséges intelligenciás szolgáltatásokat, melyek sorában a GPT-alapú Bing Chat volt az első. Az új funkciókról itt olvashatsz részletesebben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.