Hirdetés

Az ORFK formabontó ötlete: egy app jutalmaz, ha normálisan vezetsz



|

A világ első sebesség alapon működő hűségpontrendszerét fejlesztette az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága.

Hirdetés

Sajátos módon próbálja motiválni a hazai sofőröket az ORFK, ugyanis az újonnan fejlesztett mobilapplikáció gyakorlatilag abból csinál versenyt, hogy ki tartja be a lehető legtöbb alkalommal a sebességkorlátozásokat.

A jutalompontokon alapuló rendszer különböző üzletekkel és szolgáltatókkal is együttműködik, ahol be lehet váltani a pontokat ajándékokra és kedvezményekre.

A OBBPoint applikáció folyamatosan frissül majd, a helykoordináták alapján figyeli, hogy az adott útszakaszra vonatkozó sebességkorlátot betartja-e a felhasználó.

Hirdetés

Az alkalmazás regisztrációhoz kötött, viszont teljesen anonim, ugyanis csak egy e-mail-címet és egy felhasználónevet szükséges megadni a használatához. Az app nincsen adott autóhoz kötve, és csak akkor figyeli a sebességet, ha a felhasználó aktív állapotba kapcsolja. 

Érdekesség, hogy egy autóban több ember is használhatja, illetve az OBBPoint a gyerekeknek fejlesztett változata is elérhető lesz.

A felnőttek számára egy ranglista is működni fog, a regisztrált felhasználók rendfokozatokat kapnak, és az azonos rendfokozatúak között kerülnek sorsolásra különböző ajándéktárgyak.

Az alkalmazás várhatóan valamikor augusztus elején fog indulni, iOS és Android telefonokon egyaránt le lehet tölteni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.