Hirdetés

Az otthoni tartalomfogyasztást is átalakíthatja az IMAX új technológiája



|

A szoftver felismeri, hogy milyen kijelzőn nézzük a filmet, és ahhoz finomhangolja az élményt.

Hirdetés

Ha azt mondjuk, hogy IMAX, akkor mindenkinek a focipálya méretű vásznak és a hajunkat levivő basszus jut eszébe, a vállalat azonban már nem csak a legnagyobb mozitermekben teszi jobbá a filmezés élményét. A Disney+-ra például szolgáltatnak egyedi tartalmat, ami a szokásostól egy kicsit eltérő képaránnyal és egyéb extrákkal teszi teljessé az élményt.

Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy a mozivászon helyett egy tévén, a laptopunk kijelzőjén, vagy a telefonunk fölé görnyedve nézzük-e a kedvenc filmjeinket és sorozatainkat, a cégnél viszont hisznek abban, hogy minden platformból lehet a mostaninál többet kihozni.

Hirdetés

Ezért vásárolták fel 21 millió dollárért a SSIMWAVE névre keresztelt startupot és annak videó-optimalizáló technológiáját, amely lehetővé teszi, hogy a streamelt tartalom a lehető legjobb minőségben jusson el a végfelhasználóhoz. Az IMAX egyelőre nem tervezi, hogy saját maga is beszáll a streamingbe, inkább csak licenszelnék a technológiát a partnereknek.

A szoftver felismeri a használt eszközt, és a mesterséges intelligencia segítségével ehhez igazítja a vizuális élményt. A SSIMWAVE megoldása nemcsak a minőséget viszi felfelé, hanem a költségeket is csökkentni, így komoly reményeket fűz a befektetéshez az IMAX, melynek vezetője elmondta, hogy a technológia nemcsak filmekben, hanem akár játékok vagy a kiterjesztett valóság esetén is használható.

A vállalat feje, Richard Gelfond szerint a filmkészítők is örülhetnek a felvásárlásnak, hiszen így az alkotásaik az alternatív platformokon is kiemelkedő minőségben lesznek élvezhetőek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.