Hirdetés

Az szja-visszatérítések megbénítottak több online bankot is



|

Érintett a K&H, az Erste, de még a CIB Bank is.

Hirdetés

Nemrég kezdődött meg Magyarországon a családi adóvisszatérítések folyósítása, és a pénzügyminiszter tájékoztatása szerint ez azt jelenti, hogy összesen több mint 561 milliárd forintot kell szétosztani az érintettek bankszámlái között.

Hétfőig elvileg minden jogosultnak meg kellene kapnia a pénzét, de a szokásosnál jóval nagyobb terhelés csúnya nyomot hagyott több bank rendszerén is.

Hirdetés

A Portfolio beszámolója szerint a reggeli órákban komoly fennakadások voltak az szja-visszatérítések miatt. A K&H például értesítette felhasználóit, hogy az e-bank és mobilbank szolgáltatásában átmenetei kimaradásokra lehet számítani, de az Erste George alkalmazása is hibát jelzett. Emellett pedig a CIB Bank is arra figyelmeztetett, hogy a mobilbank kapcsán fennakadások lehetnek.

Egyébként az Erste Banknál nem olyan régen történelmi átállásra került sor, de úgy tűnik, hogy a vállalat rendszere még a jókora frissítést követően sem tudott megbirkózni a megnövekedett forgalommal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.