Hirdetés

Az ügyvédek szerint Trumpnak joga van betiltani a TikTokot



|

Az amerikai kormány ügyvédei szerint a nemzetbiztonság védelme érdekében Trump elnöknek igenis joga van betiltani a TikTok appot.

Hirdetés

Miközben a TikTok népszerűsége töretlen, addig Donald Trump és az amerikai kormány nem vette le a terítékről az app betiltását. Ami azt illeti, a kormány ügyvédjei szerint az elnöknek jogában áll betiltani a TikTokot, méghozzá a nemzetbiztonság védelme érdekében. Az app a vádak szerint a kínai kormányhoz köthető, ezért jelent fenyegetést Amerikára - a várható korlátozások következtében a jövő hónaptól használhatatlan lesz Amerikában a TikTok. 

Hirdetés

Az ügyvédek szerint ha korlátoznák ilyen téren az elnök jogkörét, az szembemenne a törvénnyel és a múltbeli határozatokkal is. Ráadásul az augusztusban aláírt elnöki rendelet szerint a TikTok adatgyűjtése lehetővé teszi a kínai vezetés számára az amerikai szellemi tulajdonhoz való hozzáférést, valamint a hatósági ügynökök és dolgozók követését. 

Az Oracle-féle megállapodás sora továbbra is kétséges, a TikTok még mindig védekezik, és amerikai bíró is próbálta már akadályozni az app betiltását. Kína pedig állítólag nem engedné eladatni a TikTokot. A helyzet tehát igen bonyolult, de úgy tűnik, hogy Trump nem tett le a TikTok teljes betiltásáról. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.