Hirdetés

Az új Apple Watch szól, ha napszemüveg kell



|

A negyedik-generációs Apple Watch külön tájékoztatja a felhasználóit az éppen aktuális UV-indexről.

Hirdetés

A múlt hét végén előkerült képek és információk miatt már tudjuk, hogy az Apple szeptember 12-én mutatja be a következő újdonágait. Az új iPhone XS készülékekről és a negyedik szériás Apple Watch-ról is voltak ráadásul képek. 

Hirdetés

Az új Apple Watch kijelzője nagyobb lesz, mindezt pedig úgy szeretné kihasználni az Apple, hogy a számlapon több apró widgetet helyez el. Ezek között bal alul lesz például egy új, ami az aktuális UV-indexet mutatja, skálával. 

A skála a megfigyelések szerint passzol ahhoz, amit a WHO és az EPA használnak. 

Az UV-indexnek hála az új Apple Watch tulajdonosai egyetlen pillantásból tudják majd, hogy amikor kimennek, fel kell-e tenniük a napszemüvegüket. A 6-os és 7-es szint már azt jelzi, hogy kockázatos kint tartózkodni a bőr védelme nélkül. Ilyen szinten az amerikai EPA már SPF 30+ jelzésű napvédő készítmény használatát javasolja, két óránként, még felhős időben is. 10 és 16 óra között lehetőleg kerülni kell a napozást, illetve érdemes kalapot és napszemüveget használni. 

Az újítás összhangban van az Apple egészséggel kapcsolatos törekvéseivel. Az Apple Watch egyébként is hasznos ilyen szempontból, hiszen a pulzus figyelésével időben tud szólni a viselőjének, ha ideje orvoshoz menni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.