Hirdetés

Az új Google Chrome az Apple saját benchmarkján is legyorsulta a Safarit



|

Mérföldkövet ért el a sebességben a népszerű böngésző M1-es verziója.

Hirdetés

A Google évek óta azzal népszerűsíti a Chrome böngészőjét, hogy az minden más opciónál gyorsabb, az emberek pedig elégedettnek tűnnek a szolgáltatással, hiszen a keresőóriás szoftvere közel 62,8 százalékos részesedéssel dominálja a piacot.

A mezőny második helyezettje a 19,3%-os részesedést kihasító Safari, így a Chrome most nagy diadalt aratott, amikor az Apple saját benchmarkján múlta felül az almás böngésző sebességét.

Hirdetés

A Google a Chromium Blogon dicsekedett el vele, hogy a Chrome legújabb, M99-es verziója rekordnak számító 300 pontot ért el cupertinóiak által kifejlesztett Speedometer 2.0 sebességteszten, méghozzá az Apple saját hardverén, egy M1 Max chipes, 64GB RAM-mal szerelt MacBook Prón.

A böngésző ezzel 7%-ot vert a Safari aktuális buildjére, ami viszont ennél is fontosabb, hogy a Google szerint a Chrome legfrissebb verziója már 43%-kal gyorsabb, mint az Apple chipjére szánt legkorábbi, 2020-as kiadás. Magyarán a jelentés leginkább egy felhívásként értelmezhető, hogy aki az M1-es Macek megjelenésekor nem volt elégedett a Chrome teljesítményével, az tegyen egy újabb próbát.

A blogposzt szerint ugyanakkor a 99-es Chrome az Androidon is jobban teljesít, 15%-kal gyorsabban töltve be a weboldalakat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.