Hirdetés

Az új Honor Play 4 Pro mobil már lázat is mér



|

Ennél ikonikusabb mobilja nem lesz a 2020-as évnek, az egyszer biztos. A Huawei almárkája, a Honor Play 4 Pro infraszenzora képes megállapítani a testhőmérsékletet.

Hirdetés

Azt már jó ideje természetesnek vesszük, hogy egy okostelefon olyan, mint egy csomó meglévő eszköz funkcióit egyesítő svájcibicska. Miniszámítógép, szórakoztató központ, internetet kezelő eszköz, fotó- és videókamera, játékkonzol, navigációs segéd és egy tonna egyéb zsebnyi méretű tokban. De úgy tűnik, egy hamarosan érkező új mobil olyan funkciót ad az összképhez, ami a 2020-as év egyik legfontosabb történethez kötődik.

Hirdetés

A Huawei Honor nevű, első sorban fiatalokat célzó almárkájába tartozó készülék Kínában már kapható, de minden bizonnyal nemsokára elérhető lesz világszerte: a Play 4 Pro a megszokott tulajdonságok mellé egy olyan infraszenzort kapott, amely a hátsó kamerablokkban található, és képes az emberi testhőmérsékletet mérni, ami ugyebár így a járványidőszak közepette elég fontos extra.

Az IR szenzor persze nem csak az emberi test hőmérsékletét, hanem bármilyen egyéb anyagét is meg tudja mondani, ehhez csak közel kell tartani a vizsgált felülethez. A Huawei szerint az eszköz -20 és +100 Celsius fok között mér pontosan, ezért lázmérésre is kiválóan alkalmas, és a cég szerint van annyira megbízható, mint bármilyen létező, kifejezetten lázmérésre szolgáló megoldás. Persze azt azért tegyük hozzá, hogy a legújabb tapasztalatok fényében a koronavírus nem minden esetben jár együtt lázzal, de tény, hogy a Huawei kifejezetten gyorsan reagált egy hirtelen fontossá váló kérdésre.

A Honor Play 4 Pro egyébként a Huawei legújabb trendjét követi, azaz elérhető áron beszerezhető, valamelyest redukált funkcionalitással, de prémium érzettel ellátott készülékeket hoznak ki. A rendszerchip Kirin 990, emellett 8 GB RAM és 128 GB tárhely található. Az Android 10-et futtató eszköz 4200mAh kapacitású akkumulátort kapott, LCD kijelzője 6,57 hüvelyk átlójú és 2400x1080 képpont felbontású. Az viszont itt is egyértelmű, hogy az amerikai embargó miatt az Android csak az alap, amelyen nem találjuk meg a Google Play Store-t és semmilyen egyéb Google appot. A kínai ár magyarra átszámolva 129 ezer forint környékére jön ki. A kínai közösségi oldalon, a Weibón már egy rövid videó is elérhető róla.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.