Hirdetés

Az új LG M3 OLED olcsóbbnak ígérkezik, mint a hasonló kategóriájú Samsung



|

A megjelenés előtt álló szériák áráról új információk láttak napvilágot.

Hirdetés

Bár már közel húsz éve, hogy az elektronikus eszközök gyártói megjelentették az első OLED technológiával működő monitoraikat, televízóikat, még mindig meglehetősen sokba kerülnek. Hát még akkor, ha a készülék további újításokat valósít meg az egyik legmodernebb képalkotó technológia használatán túl. 

Az LG egy izgalmas versenybe száll most be LG M3 OLED néven megjelenő készülékével, a Samsung NEO QLED-jéhez hasonló képminőséggel és felszereltséggel rendelkező,  szinte teljesen vezeték nélkül működő televíziót állít csatasorba a közeljövőben. Azért csak "szinte", mert az áramhálózathoz természetesen vezetéken csatlakozik.

Hirdetés

A napokban jelentek meg az új típus különböző méretű készülékének árai. Bár az újdonság szinte mindig drága, az LG új szériája még így is árban alatta marad a Samsung NEO QLED azonos képátmérőjű tévéinek. Egyelőre csak a tengerentúli és az Egyesült Királyságbeli árak láttak napvilágot, de a piaci mechanizmusok alapján ezekből már következtethetünk a hazai árképzésre is. Ami bizonyos, hogy a készülék nem lesz éppen olcsó.

Megjelenés után az Egyesült Államokban egy 97 inch-es képátmérőjű lészülék ára 30 ezer dollár lesz (10.628.250 HUF), míg egy közel ugyanekkora , 98 inch-es Samsung QN990C 8K OLED TV,  a brand non plus ultrája több mint 38 ezer dollárba (13.457.510 HUF) kerül még mindig.

Természetesen a képátmérővel arányosan az ár is csökken. Míg a 77 inches LG M3 OLED 5000 dollárba (1.767.490 Ft) fog kerülni, az azonos méretű Gallery Series G3 csak 4500 lesz (1.590.741 Ft). Bár ebben a méretben a Samsung nyeri az árversenyt, az 500 dollárral nagyobb összeg az LG vezeték nélküli rendszeréért nem tűnik túl nagy árnak. Az Egyesült Királyságban egy kicsit még borsosabb az új LG-k ára. A 77 inch-es készülék ára 6000 font (2.696.763 Ft), míg a legnagyobb 98 inchesé 28 ezer font (12.588.856 HUF).

Bár az új technológia több, valóban praktikus újítást is tartalmaz, vannak azért hátulütői is, például hogy csak három HDMI 2.1-es csatlakozó áll rendelkezésünkre, valamint a hátlap kialakítása is hagy maga után kívánnivalókat. Ezek ellenére mind árban, mind felszereltségben felveszi a versenyt a Samsung hasonló kategóriás darabjaival.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.