Hirdetés

Az új LG GX Gallery tévék papírvékonyak és hiperdrágák



|

Ha a falra kerülnek az új LG tévék, szinte nem is domborulnak majd ki annak síkjából. A pénztárcánknak viszont domborulniuk kell, ha ilyet szeretnénk venni.

Hirdetés

Az LG bemutatta a legújabb, GX Gallery névre hallgató OLED-tévésorozatát, amely elvileg a néhány évvel ezelőtti "wallpaper" TV-k folytatása. A név minimalizmusra utal, ráadásul itt már nem lesz szükség a korábbi modellek esetében külső dobozba pakolt kiegészítpőkre sem, minden bekerült a kifejezetten vékony készülékházba.

Hirdetés

Sajnos a bejelentés során nem ásta bele magát a specifikációkba a gyártó, inkább a megjelenésre koncentrált a tévék kapcsán, és hozzátette, hogy egy művészi kiállításon sem lógnának ki a sorból. 

A GX Gallery sorozatban 55, 65 és 75 hüvelykes méretekben jelennek meg tévék, és az összehajtható zsanérnak köszönhetően teljesen a falhoz simítható. Az összehajthatóság ott kap szerepet, hogy ha szeretnénk elérni valamelyik csatlakozót, akkor a tévét szépen el lehet húzni a faltól és kényelmesen hozzáférünk a hátuljához. Ráadásul a képernyőt körbevevő káva is nagyon vékony. Szóval a "galéria" kitétel adja magát, nagyjából annyira állnak csak el a faltól a készülékek, mintha egy festményt akasztana ki valaki.

Az új televíziók 20 milliméternél is vékonyabbak, az LG szerint a még tovább zsugorított OLED-panelnek köszönhetően. A panel maga egyébként 10 bites színmélységet kapott, amelyet egy 3. generációs Alpha9 képfeldolgozó chip szolgál ki, extraként egy rakás képjavító technológiával megspékelve. A fekete szín természetesen itt valódi fekete, nem valami hátsó megvilágítás miatt fénylő szürke, és a 120 Hz-es képfrissítés miatt a mozgás sem "mákos". A TruMotion technológia pedig még ezt is megfejeli, ugyanis a valódi képkockák közé saját algoritmussal kiszámolt virtuálisakat illeszt be, hogy még simább legyen minden mozgó elem.

Az okostévés rendszer továbbra is webOS, amit most is reszeltek az előző generáció óta, bekerült több új kényelmi funkció. Ilyen például a Sportriasztás, amely akkor jelez, ha az általunk megadott csapat vagy bajnokság épp élőben szerepel valahol. De ha közben a család többi tagja épp a Csillámpónik Varázslatos Kalandjai 3-at nézné, legalább annyit megtehetünk, hogy egy extra rétegen megjelenítjük az aktuális eredményeket.

Az okosotthon-trendeknek megfelelően itt is megjelent egy vezérlőpult, amiben az összes kapcsolt eszközt irányíthatunk az okos termosztáttól a villanykapcsolóig. A különféle on-demand és streamingszolgáltatók szintén kaptak külön appot.

Arra viszont készüljünk fel, hogy nem lesz olcsó mulatság egy ilyen tévé. A 65 hüvelykes 1,1 millió forint környékén vihető el, és az 55 hüvelykesért is elkérnek nagyjából 740 ezer forintot (a 75 hüvelykes modellhez pedig még nem is találtunk hivatalos árat, de esélyesen nem egy ezres lesz és két gatyagomb).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.