Hirdetés

Az újracsomagolt okostelefonok virágkora közeledik



|

Robbanás előtt áll a használtpiac, és óriási lesz az érdeklődés az újracsomagolt modellek iránt is - mindez a méregdrága csúcskészülékeknek köszönhető.

Hirdetés

Miközben azt hihettük volna, hogy az új zászlóshajók ennél már nem lehetnek drágábbak, addig a legutóbbi bejelentések bebizonyították, hogy általánosságban valóban a 300 000 forint környéki és fölötti árazással kell számolnunk. Emiatt aztán döbbenetes mértékben kezd felpörögni a használtpiac és a kereslet az újracsomagolt modellek iránt. 

Hirdetés

A Wall Street Journal beszámolója szerint a használt Apple iPhone és Samsung Galaxy S készülékek kereslete alaposan megnőtt, ugyanis sokan kiakadtak az új modellek vételárain. Mindez egyébként a tavalyi utolsó negyedéves eladásokba is bezavart, most először ugyanis csökkenő trendet állapítottak meg az elemzők. 

Az, hogy a vásárlók inkább újracsomagolt okostelefonokat keresnek, a gyártók üzletébe rondít bele, ugyanis a cégek elesnek attól a nyereségtől, amit az új készülékek eladásaiból szereznek. Iparági szakértők szerint egy új okostelefonnak legalább négy különböző gazdája lesz, mielőtt valaki leselejtezi. A helyzet már nem csak Indiára és Afrikára igaz. Amerikában például a BayStreet Research LLC becslései szerint átlagosan 23 havonta cseréltek okostelefont a felhasználók, de ez az időkeret már 31 hónap. Jövőre 33-ra emelkedik. 

Egyes gyártók az újracsomagolt modellekkel is jól járnak: az Apple például ezeken is pénzt keres, a vásárlók ugyanis később az App Store-ból vesznek appokat, tartalmakat az iTunesról, továbbá használják az Apple Pay-t. Tim Cook szerint az iPhone készülékek megbízhatósága fantasztikus. Aki mégis pórul járna, annak elég egy akkumulátorcserét megfinanszíroznia

Ehhez kapcsolódó fejlemény, hogy a Samsung mobilos üzletágának vezére, DJ Koh nemrég kijelentette: elképzelhető, hogy a Samsung stratégiát vált annak fényében, hogy mennyire népszerűek a használt készülékek. Egyes régiókban ezért nem új és olcsó okostelefonokkal próbálkozik majd a gyártó, hanem újracsomagolt zászlóshajókkal. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.