Hirdetés

Az utolsó gomboktól is megszabadulhat az iPhone 15



|

Egy friss jelentés szerint az Apple egy jól ismert technológiával válthatja fel az iPhone hangerő- és bekapcsológombjait.

Hirdetés

Az iPhone 7 egyik nagy újítása volt az évek során gyakran elhasználódó fizikai Home gomb száműzése, amelyet egy egyszerű bemélyedéssel helyettesítettek. Az iPhone SE harmadik generációján még ma is alkalmazott megoldás az Apple saját rezgőmotorjára, a Taptic Engine-re épül, és élethűen képes utánozni a valódi gombok benyomásának érzetét.

A 72%-os pontossággal "jósoló" elemző, Ming-Chi Kuo most arról számolt be, hogy hamarosan az iPhone-ok megmaradt fizikai gombjait is felválthatja az illúzió.

Hirdetés

Az értesüléseit többnyire a beszállítói láncra alapozó Kuo a Twitteren kürtölte világgá, hogy a 2023-as év második felében bemutatkozó iPhone 15-ös modelleken már a bekapcsoló- és a hangerőgombok is szilárd kialakításúak lesznek, vagyis az iPhone 7-8-on és az SE 2-3-on látott rezgőmotoros trükkel operálnak majd.

Emiatt aztán a jelenlegi 1 helyett 3 Taptic Engine-egység kerül a következő generációs mobilokba, egy a bal, egy pedig a jobb oldalra. A lenyomás érzete így pontosan ugyanolyan lesz, mintha fizikai gombokat használnánk. Ez pedig csak a kezdet lehet, mivel Kuo úgy gondolja, hogy szokás szerint az androidos gyártók is követni fogják az Apple példáját, ami új lendületet ad a mobiltelefonos vibromotorok gyártóinak.

Arra viszont nem tért ki az elemző, hogy mi lesz az iPhone egyik fő jellegzetességével, a némító kapcsolóval, amely ugyan nem a szó szoros értelemben vett gomb (az Apple is "switch"-nek hívja), de mégiscsak fizikai jellegű, így akár ez is csípni kezdheti a cupertinóiak szemét.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.