Hirdetés

Az utolsó pillanatban érkezett meg a Samsung Galaxy S21 FE 5G



|

A tavalyi S20 FE modell sikerén felbuzdulva borítékolható volt a folytatás, ám erre mostanáig várni kellett. Vajon megérte?

Hirdetés

Sokan támadják a Samsungot, hogy újabban úgy választja el felső kategóriás, prémium és abszolút prémium Galaxy okostelefonjait, hogy a lejjebb szereplő modellekből túl sok mindent kigyomlál, ezzel terelve mindenkit a legdrágább kiadás felé.

Ez nem újdonság, más gyártó is hasonlóan jár el, de az már igaz, hogy néha pár cég elvéti a sulykot. Ennek árnyalására jelent meg anno a Galaxy S20 FE modell, amely némileg flagship killerként tetszeleg, de persze itt sincs egyébről szó, mint egy gondosan megkomponált új, felsőkategóriás termék bevezetéséről. A most bemutatott Galaxy S21 FE 5G sem lóg ki ebből a sorból.

Hirdetés

Rajongóknak készült

A négyféle színben boltokba kerülő Galaxy S21 FE-t nagyon sokan várták -

2021 őszén.

Azonban nem érkezett, csak mindenféle félinformáció, hogy még egy keveset várni kell, hogy még nem végleges a hardver és a többi. A csúszás megindoklásában talán legközelebb a valósághoz a chiphiány lehet, viszont 2022. januárjában már nagyon égető volt a bejelentés, ugyanis a megbízható híresztelések alapján már nyakunkon az S22-es széria is.

Január 4-én azonban végre bejelentette a Samsung az új rajongói telefont, amely a Galaxy S21-es család új tagja és mint ilyen, a nagyobb testvérektől örökölt több tulajdonságot is. A mindössze 7,9 mm vastag (vékony) készüléket a tavalyi sláger Snapdragon 888 SoC hajtja, a kijelző pedig a Samsung Dynamic AMOLED 2X 6,41"-os típusa 1200 nites fényerővel, FHD+ felbontással és 120 Hz-es (nem adaptív) frissítéssel.

A 128/256 GB tárhely mellé 6, illetve 8 GB RAM került, van Wi-Fi 6, sztereó hangszórók, NFC és kijelző alatti ujjlenyomat-olvasó (optikai), az akkumulátor pedig 4500 mAh-s. Ez utóbbi nem rossz, akár a 1,5 napos üzemidő is összejöhet, ám a gyorstöltés maradt 25 wattos, ami nem túl sok. Örömteli, hogy azért a vezeték nélküli töltés megmaradt, de a hátlap továbbra is műanyag.

Jó hír, hogy a legújabb One UI 4-es kezelőfelület alatt már az Android 12 dübörög, és az S21 FE 5G is ugyanazt a támogatási stratégiát élvezi, mint a többi Galaxy S készülék.

Fotóval hódít

No nem csak kívülről szép, a vele készített fotók is nagyon szépek - ígéri a Samsung. Az S21 FE 5G triplakamerás készülék, amelynél a széles- és ultraszéles látószögű kamerák 12 MP-elesek (előbbi optikailag is stabilizált), valamint kapsz egy 8 MP-es teleobjektívet is, ami 30x-os Space Zoomra képes - persze megfelelő szoftveres kiegészítéssel. A selfie 32 MP-es és 81 fokos látószöggel rendelkezik.

A fejlesztők a kamera szoftveres extráira is ráfeküdtek. Például van dual recording, ahol egyszerre veheted videóra a hátlapi és a selfie kamerák képeit - itt PiP is elérhető. A portré mód mellett tárgytörlést is kihasználhatsz, vagy a mesterséges intelligenciával "arcjavítást" kérhetsz - bár hogy ez mekkora csodára képes, azt majd csak tesztünk után tudjuk elmesélni.

Nem belépőszintre

Felcsillanhat a szemed annak hallatán, hogy ez egy belépőszintű Samsung Galaxy S készülék, de ez nem jelenti azt, hogy például az A-széria piacát kannibalizálja A telefon ára ugyanis 749 Euró, ami hazánkban 274 990 forint (a 256 GB-os modell 299 990 Ft-ba került). Márpedig ez sokkal inkább felsőkategória, ahol már felmerülhet a kérdés, hogy a Galaxy rajongók (akik eddig nem vettek olcsóbban S21-et vagy nem sokkal drágábban S21+-t) vajon miért nem kértek az új modellbe bővíthető tárhelyet, gyorsabb töltést, töltőfejet a dobozban vagy jack csatlakozót.

Reméljük, hamarosan mi is tesztelhetjük az új Galaxy mobilt és kiderülhet, mitől is olyan vonzó az S22-es széria előtti pillanatban bemutatott Galaxy S21 FE 5G. Hazánkban január 11-től elérhető a mobil a szolgáltatóknál és kereskedőknél egyaránt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.